СКАНДАЛ – КОЛИНДА У УСТАШКИМ чизмама

SKANDAL – KOLINDA U USTAŠKIM čizmama

18 novembra 2017

Obeležavanje 26. godišnjice stradanja Vukovara u takozvanom „Domovinskom ratu“, danas je u toku u Hrvatskoj, kao i Dan sećanja na žrtve Vukovara 1991. godine. Među brojnim okupljenim našao se državni vrh Hrvatske, a posebnu pažnju privukla je predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je došla u „zengama“, čizmama ustaša.

Na opasku novinara kako je u Vukovar došla obučena u vukovarske žute Borovske čizme, takozvane „zenge“ koje su 1991. nosili hrvatski branitelji Vukovara, Kolinda je rekla da time „želi da poruči kako su Vukovaru potrebna radna mesta i za bolju budućnost“.

Grabar-Kitarović izjavila je komentarišući odnose Hrvatske i Srbije da je potreban razgovor u cilju rešavanja otvorenih pitanja između dve države, posebno pitanja nestalih osoba, koje je potrebno što pre rešiti.

Ona je, govoreći o izgradnji međudržavnih odnosa Hrvatske i Srbije kazala da su već učinjeni neki koraci, prenosi Hina.

– Već su učinjeni neki koraci, i već sam nekoliko puta kazala kako će puno vode proteći Dunavom pre nego Hrvatska i Srbija mogu govoriti da su prijateljske države, ali to ne znači da ne možemo razgovarati – rekla je Grabar Kitarović na obeležavanju Dana sećanja u Vukovaru.

I dok Hrvati prave od svega spektakl, Srbi zaboravljaju svoje žrtve. Čini se ko da je postalo sramota naglas reći da su i Srbi stradali u ratu, dok su scene koje viđamo u Hrvatskoj, gde se veliča ustaštvo, prilično obeshrabrujuće.

KOMENTARI3 komentara

  1. Svetislav Surina says:

    Takve sam kupio u Timberlandu pre neki dan.Dobre čizme, svestrane, za ratovanje,za lov i slobodno vreme.Nosili iste takve i vojni specijalci JNA u Vukovaru.

  2. Hruscov says:

    Nasli cica drazine naocare. Vucicu na potezu si!

  3. Robert Wronsky says:

    "Ustaške čizme"? Očito su se bijeli miševi udomaćili u vašim glavama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *