СКАНДАЛ: Лајчак врши притисак на земље ЕУ које нису признале тзв. Косово

SKANDAL: Lajčak vrši pritisak na zemlje EU koje nisu priznale tzv. Kosovo

27 januara 2023

IZASLANIK Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je sa predstavnicima država koje nisu priznale lažnu državu Kosovo, rekao je nemački predstavnik u Prištini Jorn Roge.

Predstavnik Nemačke u Prištini nije otkrio od koga je Lajčak dobio ovlašćenja i zadatak da na taj način lobira za albanske separatiste, pogotovo imajući da za takvu akciju nema konsenzusa u EU.Lajčak je juče rekao da sa tim zemljama pregovara da usvoje „evropski predlog“, kao i da „postoje pozitivne poruke da četiri od pet ovih zemalja vide da je važno da proces donese rezultate“.

On je u objavama na društvenim mrežama pisao da je sa predstavnicima ovih zemalja razgovarao o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ali nije objasnio zašto je onda pažnju usmerio samo na zemlje koje nisu priznali američko mrtvorođenče od države.

KOMENTARI2 komentara

  1. Luka says:

    Svako njegovo "činodejstvovanje " (dipoomatske prirode ) se do sada završavalo ponekom nezavisnom državom. Da li je tajna u perfektnom znanju jezika ili potpunoj odvojenosti od matične države ili nečem trećem za njegove već završene poslove nije više ni bitno. Kako će se završiti ovo -maravno bitno je .

  2. Luka says:

    Svako njegovo "činodejstvovanje " (diplomatske prirode ) se do sada završavalo ponekom nezavisnom državom. Da li je tajna u perfektnom znanju jezika ili potpunoj odvojenosti od matične države ili nečem trećem za njegove već završene poslove nije više ni bitno. Kako će se završiti ovo naravno - bitno je . Molba za zvinjenje administrat. i komentatorima zbog povremenih grešaka u kucanju .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *