СКАНДАЛ НА ГРАНИЦИ: Забрањен улазак делегације Војске Србије у Хрватску! Наши војници претресени и малтретирани!

SKANDAL NA GRANICI: Zabranjen ulazak delegacije Vojske Srbije u Hrvatsku! Naši vojnici pretreseni i maltretirani!

7 septembra 2019

Delegaciji Vojske Srbije, koju čine starešine sa Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, danas je zabranjen ulazak u Hrvatsku, rečeno je u Ministarstvu odbrane.

Delegacija je trebalo da prisustvuje obeležavanju dana Jasenovackih novomučenika i bila je najavljena.Na granici, na prelazu Batrovci – Bajakovo, delegacija je zaustavljena, zadržana i pretresena.

U prtljagu su bile službene uniforme, što je, ističu u Ministarstvu, potpuno dozvoljeno i u skladu sa pravilima službe, a hrvatski carinici su delegaciji rekli da ne mogu da ih nose.

Članovi delegacije VS su bili spremni da ostave uniforme i produže put u civilu, ako je to jedini razlog za zadržavaje, ali su im carinici saopštili da to nije razlog i da oni danas neće ući u Hrvatsku.

Delegaciji je izdata zabrana ulaska i vraćena je u Srbiju.

U dokumentu u kojem se navode razlozi za odbijanje ulaska, naznačeno je da delegacija nema odgovarajuću dokumentaciju kojom bi opravdali svrhu i uslove svog boravka, kao i da nisu dostavljeni na uvid dokazi za putovanje iz drugog razloga.

KOMENTARI4 komentara

 1. Milos says:

  VS ne zasluzuje nikakvo postovanje.To je privatna i stranacka Instagram vojska koja otvoreno saradjuje sa NATO neprijateljem.Banda trbuljatih stranackih poslu snika.Svaka vojska sluzi za ratovanje.To joj je posao.VS je posao ciscenje kasarni, usisavanje i paradiranje.To je vojska za parade pred "slucajnim gradjanima" tj. botovima.

 2. Gardista says:

  Prpa kromanjonci, pa usli smo mi vec kao emigranti, ne brinite. Pesak u oci je bacen.

 3. Kulak says:

  E, izgleda da će Aleksandar Vučić hitno formirati komisiju.

 4. Mi says:

  Nikakvo čudo, ako se početak Drugog svetskog rata održavao bez Rusije i Srbije, onda komemoracija Jasenovačkim žrtvama, može bez Srba.... Apsurd za apsurdom....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *