СКАНДАЛ НАД СКАНДАЛИМА! Трамп прекршио председничка овлашћења!

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Tramp prekršio predsednička ovlašćenja!

12 maja 2020

Vrhovni sud SAD će razmotriti tri krupna slučaja u vezi s nastojanjima Predstavničkog doma Kongresa i porote jednog njujorškog suda da dobiju kopije finansijske evidencije o poslovanju predsednika Amerike.

Tramp je, za razliku od svojih prethodnika, odbio da dostavi dokumenta koja bi mogla da omoguće uvid u razmere njegovog bogatstva i porodične poslove sa nekretninama, podseća Rojters, navodeći da ovi slučajevi predstavljaju test ograničenja predsedničkih ovlašćenja u odnosu na Kongres i državne tužioce u SAD.U dva od tri slučaja reč je o pokušajima odbora u Predstavničkom domu, u kojem većinu ima Demokratska partija, da dođu do finansijske evidencije vođene u tri kompanije sa kojima je sarađivao Tramp – u računovodstvenoj firmi „Mazars“, kao i dve banke,“ „Dojče banke“ i „Kapital uan“.

Vrhovni sud ove je slučajeve objedinio u jedan, a treći slučaj odnosi se na još jedan zahtev „Mazarsu“ da dostavi slične informacije o Trampovim poslovima, uključujući i poreske prijave. Zahtev je podnet u okviru istrage velike porote jednog suda u gradu Njujorku.

Očekuje se da će odluke Vrhovnog suda u ovim slučajevima biti donete do kraja juna, pošto su prethodno niže sudske instance u Vašingtonu i Njujorku donele presude protiv Trampa.

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

    Što je za vas skandal nad skandalima, za njega je samo novi radni dan!Nema on vremena da se bavi tricom i kučinom, dok mu prete Kina i Rusija, pa bogme i Iran, Irak,Sirija, Avganistan, Venecuela, Kuba itako redom!

  2. Evanđelje says:

    Zar je jednom bio prevarant da bi stekao i održao svoje bogatstvo. Baja Patak je zato i stremio da bude predsednik da osigura svoj lični trezor nikad pošteno zarađen. Najbogatiji ljudi na svetu, koliko god to prljavo i ne pošteno bilo biće glavni akteri Duboke države u novom svetskom poretku. Bog sam dopušta da se takvi istaknu ispred svih da bi nad njima i pokazao svu silu Svoju o pravednom i večnom carstvu Božijem.

  3. Kosovac says:

    Jao, jao, skandal nad skandalima. Samo mi nije jasno zašto se toliko bune stanovnici Duboke države. Donald Tramp nije prekršio njihov ustav. To mu dođe kao ono, tuđe se koze prcale, a našeg jarca bole jajca. Pa se skandalizuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *