СKАНДАЛ О KОМ БРУЈИ АМЕРИKА: Сорош повезан са Трампом на невероватан начин!

SKANDAL O KOM BRUJI AMERIKA: Soroš povezan sa Trampom na neverovatan način!

7 maja 2017

Džared Kušner, zet i viši savetnik Donalda Trampa, trenutno je u poslu sa „Goldman Saks“ grupom, milijarderom Džordžem Sorošem i Piterom Tielom, objavio je „Vol strit džurnal“.

List se poziva na izvore koji tvrde da Kušner ima poslovne veze sa Sorošem preko firme „Kedr“, u kojoj ima manjinski udeo. U istoj firmi udele imaju „Goldman Saks, Soroš, Tiel i mnogi drugi milijarderi, a kompanija se nalazi u zgradi na Menhetnu koja pripada porodici Kušner, tvrde izvori lista.

Zanimljivo je da Kušner nije prijavio udeo u ovoj firmi kada je ranije, ove godine, podnosio izveštaj državnoj Komisiji za etičnost, mada njegov advokat Džejmi Gorlik tvrdi da je firma u vlasništvu Kušnerove kompanije „Bfps venčrs“, koju je prijavio komisiji.

Advokat je rekao da je Kušner prethodno razgovarao o njegovom vlasništvu u „Kedru“ sa vladinom kancelarijom i da je „podneo ostavku u upravnom odbori, zamrzao pravo glasa i smanjio svoj vlasnički udeo.“ Portparol Kancelarije za etičnost nije hteo da komentariše ovaj slučaj.

Kušner je napravio „Kedr“ 2014. sa bratom Džošuom i Rajanom Vilijamsom a familija je kontrolisala biznis do nedavno. „Kedr“ je trgovao na tržištima zanimljivim potencijalnim investitorima, koji su mogli da ulože svoj novac u određene objekte ili u investicioni fond koji vodi „Kedr“. Da bi se „odlepio od zemlje“, „Kedr“ se okrenuo „Goldman Saksu“ i brojnim investitorima visokog profila.

Inače, „Kedr“ je obezbedio i kreditnu liniju vrednu 250 miliona dolara od porodice Soroš, velikog donatora demokrata koga je Donald Tramp kritikovao tokom kampanje, rekao je izvor blizak kompaniji.

Porodična kancelarija Soroša je takođe i investitor u „Kedru“.

Iako investitori nisu hteli da komentarišu, izvor blizak porodici Soroš je potvrdio da je do ovog kredita došlo još 2015. godine, pre nego što je Tramp odlučio da se kandiduje za predsednika.

(foxbusiness.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Pominje se neka porodica Soroš, pa mi nije jasno da li su to njegova deca ili samo njegovi članovi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *