СКАНДАЛ: Под заставом НАТО певали усташке песме

СКАНДАЛ: Под заставом НАТО певали усташке песме

6 јула 2019

Током војне вежбе у Хрватској, одржане поводом десетогодишњице чланства Хрватске у НАТО, хрватски војници су, заједно са припадницима такозване „војске Косова“ певали усташке песме о клању Срба, пишу Вечерње новости, позивајући се на незваничне изворе.

Како наводе Новости — скандалозан наступ хрватских и албанских војника са такозваног Косова догодио се касно увече 5. јуна на полигону „Еуген Кватерник“ у Слуњу.Хрвати су, под очигледним утицајем алкохола, пуштали са разгласа песме из најцрње усташке епохе — НДХ, у чему им се здушно придружило и двадесетак припадника такозваних „оружаних снага Косова“.

Све то се догодило у присуству припадника званичних оружаних снага БиХ, који нису учествовали у овом бизарном усташком „натпевавању“.

Један од официра БиХ, који је српске националности, снимио је догађај мобилним телефоном, али га је један од присутних хрватских безбедњака натерао да тај снимак — обрише.

Касније је, међутим, тај једини присутни припадник оружаних снага БиХ, који је српске националности — о целом догађају саставио извештај, пишу Новости.Министар одбране Александар Вулин је поводом овог догађаја изјавио да је за Србију неприхватљиво било какво појављивање такозване „паравојске Косова“.

Како додају Новости, осим слављења мрачне усташке и нацистичке идеологије, и то под заставом НАТО, поставља се и питање — ко је одобрио званичној војсци БиХ да учествује на војној вежби у истом строју са „такозваним оружаним снагама Косова“ — које званично Сарајево не признаје.

Вежба „Хитан одговор“ одржава се на територијама Хрватске, Словеније и Мађарске, а са овом вежбом је Хрватска покушала да обележи десетогодишњицу уласка у НАТО; вежба је трајала од 10. маја до 6. јуна, али ће цео догађај остати у сенци овог усташког и нацистичког инцидента.

KOMENTARI7 коментара

 1. milorad2 says:

  samo neka oni luduju u njihovoj lijepoj, to j njihova stvar i njihov problem, granica je gde treba i ako je predju zažaliće, pevali ne pevali.

 2. Miraš says:

  Ne iznenadjuje i nema toliko skandaloznog u tome da povodom desetogodišnjice članstva Hrvatske u NATO, hrvatski vojnici zajedno sa pripadnicima takozvane „vojske Kosova“ pevali su ustaške pesme o klanju Srba, o čemu pišu Večernje novosti. ZNAČAJNO SKANDALOZNIJE JE TO ŠTO I DANAŠNJI SRBI SAMO ŠTO NISU ZAPEVALI JOŠ I USTAŠKE PESME, A DA BI ISPUNILI JOŠ JEDAN VAŽAN USLOV DA UDJU U FAMOZNU I BAJNU EVROPSKU UNIJU. Pogledajte malo bolje sliku svoje nacije u ogledalu.

 3. Za Srbiju says:

  Oni koji zatvaraju oči pred ovolikom demonskom mržnjom, izgubiće glave, kao i svi Srbi koji nisu verovali svojim ušima i očima.

 4. spira says:

  није никакав скандал. То је нормално да се IV рајху понашају.

 5. Бели Орао says:

  Зашто СКАНДАЛ па и једни и други су фашисти!!! То бар зна свака баба . Што се онда питате тако нешто и???

 6. Karital says:

  Malo je pameti u glavama tih koji pjevaju ustaške pjesme!

 7. Simon Saivil says:

  Skanda? Po kojoj logici? Pa zar NATO i EU nisu logicni nasljednici i nastavci Treceg Reich-a? A zar Ustase nisu bili saveznici istog?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u