СКАНДАЛ: Под заставом НАТО певали усташке песме

SKANDAL: Pod zastavom NATO pevali ustaške pesme

6 jula 2019

Tokom vojne vežbe u Hrvatskoj, održane povodom desetogodišnjice članstva Hrvatske u NATO, hrvatski vojnici su, zajedno sa pripadnicima takozvane „vojske Kosova“ pevali ustaške pesme o klanju Srba, pišu Večernje novosti, pozivajući se na nezvanične izvore.

Kako navode Novosti — skandalozan nastup hrvatskih i albanskih vojnika sa takozvanog Kosova dogodio se kasno uveče 5. juna na poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju.Hrvati su, pod očiglednim uticajem alkohola, puštali sa razglasa pesme iz najcrnje ustaške epohe — NDH, u čemu im se zdušno pridružilo i dvadesetak pripadnika takozvanih „oružanih snaga Kosova“.

Sve to se dogodilo u prisustvu pripadnika zvaničnih oružanih snaga BiH, koji nisu učestvovali u ovom bizarnom ustaškom „natpevavanju“.

Jedan od oficira BiH, koji je srpske nacionalnosti, snimio je događaj mobilnim telefonom, ali ga je jedan od prisutnih hrvatskih bezbednjaka naterao da taj snimak — obriše.

Kasnije je, međutim, taj jedini prisutni pripadnik oružanih snaga BiH, koji je srpske nacionalnosti — o celom događaju sastavio izveštaj, pišu Novosti.Ministar odbrane Aleksandar Vulin je povodom ovog događaja izjavio da je za Srbiju neprihvatljivo bilo kakvo pojavljivanje takozvane „paravojske Kosova“.

Kako dodaju Novosti, osim slavljenja mračne ustaške i nacističke ideologije, i to pod zastavom NATO, postavlja se i pitanje — ko je odobrio zvaničnoj vojsci BiH da učestvuje na vojnoj vežbi u istom stroju sa „takozvanim oružanim snagama Kosova“ — koje zvanično Sarajevo ne priznaje.

Vežba „Hitan odgovor“ održava se na teritorijama Hrvatske, Slovenije i Mađarske, a sa ovom vežbom je Hrvatska pokušala da obeleži desetogodišnjicu ulaska u NATO; vežba je trajala od 10. maja do 6. juna, ali će ceo događaj ostati u senci ovog ustaškog i nacističkog incidenta.

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad2 says:

  samo neka oni luduju u njihovoj lijepoj, to j njihova stvar i njihov problem, granica je gde treba i ako je predju zažaliće, pevali ne pevali.

 2. Miraš says:

  Ne iznenadjuje i nema toliko skandaloznog u tome da povodom desetogodišnjice članstva Hrvatske u NATO, hrvatski vojnici zajedno sa pripadnicima takozvane „vojske Kosova“ pevali su ustaške pesme o klanju Srba, o čemu pišu Večernje novosti. ZNAČAJNO SKANDALOZNIJE JE TO ŠTO I DANAŠNJI SRBI SAMO ŠTO NISU ZAPEVALI JOŠ I USTAŠKE PESME, A DA BI ISPUNILI JOŠ JEDAN VAŽAN USLOV DA UDJU U FAMOZNU I BAJNU EVROPSKU UNIJU. Pogledajte malo bolje sliku svoje nacije u ogledalu.

 3. Za Srbiju says:

  Oni koji zatvaraju oči pred ovolikom demonskom mržnjom, izgubiće glave, kao i svi Srbi koji nisu verovali svojim ušima i očima.

 4. spira says:

  nije nikakav skandal. To je normalno da se IV rajhu ponašaju.

 5. Beli Orao says:

  Zašto SKANDAL pa i jedni i drugi su fašisti!!! To bar zna svaka baba . Što se onda pitate tako nešto i???

 6. Karital says:

  Malo je pameti u glavama tih koji pjevaju ustaške pjesme!

 7. Simon Saivil says:

  Skanda? Po kojoj logici? Pa zar NATO i EU nisu logicni nasljednici i nastavci Treceg Reich-a? A zar Ustase nisu bili saveznici istog?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *