Skandal: Polaganje testa iz matematike odloženo za sutra

Skandal: Polaganje testa iz matematike odloženo za sutra

18 juna 2013

Maturski ispitPolaganje testa iz matematike odloženo je za sutra u 12 sati, pošto je Republička upisna komisija pronašla fotokopiju jednog testa, predviđenog za danas, saznaje “Blic“. Tako će budući srednjoškolci test iz matematike umesto danas u 10 sati polagati sutra u 12 sati.

Predsednik te komisije Zoran Kostić rekao je da je to telo takvu odluku donelo jutros, budući da je došlo u posed fotokopije jednog testa.

Kostić je objasnio, gostujući na RTS, da sutra neće biti izvlačenja kombinacija, već da će biti upotrebljen rezervni test koji će na vreme biti dostavljen školama.

On se izvinio roditeljima i deci zbog pomeranja, ali je istakao da je to bila jedina prava i moguća odluka, budući da bi u suprotnom došlo do narušvanja regularnosti testa i bodovanja.

“Mi smo juče popodne dobili informacije da postoji mogućnost, a sinoć smo došli i do dokaza, pa smo jutros doneli odluku da se polaže sutra“, rekao je Kostić, dodajući da su dokazi prosleđeni MUP-u i da se nada da će počinioci biti brzo pronađeni i propisno kažnjeni.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *