СКАНДАЛ: Поред амбасаде Ватикана у Риму нађене кости мистериозно нестале Емануеле Орланди?

SKANDAL: Pored ambasade Vatikana u Rimu nađene kosti misteriozno nestale Emanuele Orlandi?

31 oktobra 2018

PRES-služba Vatikana objavila je da su za vreme remonta jedne pomoćne zgrade koja pripada njegovoj ambasadi u Italiji pronađeni „delovi ljudskih kostiju“.

U ambasadu (nuncijaturu) su odmah stigli pripadnici vatikanske žandarmerije, a ubrzo je i tužilac Rima `na lice mesta` poslao islednike kriminalističke policije sa zadatkom da utvrde – „pol i vreme smrti umrlog“.Italijanski mediji su objavili da će islednici, među kojima je i forenzičar, primarno utvrđivati ne radi li se o ostacima tela jedne od dveju maloletnica koje su pod tajanstvenim okolnostima nestale u Rimu 1983-će godine.

Druga nestala te godine je (takođe 15-godišnja) Emanuela Orlandi, kćerka  jednog od službenika u papskoj rezidenciji. Ona je bila državljanin Vatikana. Ona je 22. juna 1983-će telefonirala sestri da je neočekivano dobila primamljivu ponudu da reklamira kozmetiku i –nestala.

Istraga je jedno vreme njihove „slučajeve“ vodila zajedno, ali ih je potom razdvojila.

„Slučaj Orlandi“ izazvao je veliko uzbuđenje u italijanskoj javnosti i postao je jedna od najmisterioznijih „tajni“ povezanih sa Vatikanom.

Jedno vreme je postojala i verzija da je Emanuelin nestanak povezan sa atentatom na papu Jovana Pavla Drugog do kojeg je došlo 13. maja 1981-ve kada je pokušao da ga ubije turski terorista Mehmet Ali Agdža.

KOMENTARI3 komentara

 1. Deda Micko says:

  Crba magija, zrtvovanje ljudi, to je vatikanska vera i njegovih sledbenika, otpad i kriminal.

  • Deda Micko says:

   PRDON: CRNA MAGIJA...

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Vatikanska satanistička kvazi-hrišćanska sekta ybija ljude javno i tajno masovno od kad postoji, od kad su se odvojili od hrišćanstva 1054.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *