СКАНДАЛ – СРБИЈА МОРА ДА РЕАГУЈЕ: БУГАРСКА ВЛАСТ ПРИСВАЈА ДЕЛОВЕ СРБИЈЕ (ФОТО)

SKANDAL – SRBIJA MORA DA REAGUJE: BUGARSKA VLAST PRISVAJA DELOVE SRBIJE (FOTO)

10 marta 2021

ZAMENIK premijera Bugarske Krasimir Karakačanov je skandaloznom čestitkom za 8. mart izazvao bes u regionu, i još jednom obznanio iredentističke tendencije stranke kojoj pripada, VMRO-BND.

Na pozadini čestitke koju je objavio u ime svoje stranke VMRO-BND, pored stilizovane figure žene sa detetom i reči „tradicija, porodica, vrednosti“, jasno se vidi i mapa velike Bugarske.

Prema toj karti, u sklopu Bugarske se nalaze cela Republika Severna Makedonija, delovi Grčke, ali i srpski gradovi poput Niša i Vranja.

Taj koncept datira iz 19. veka, i bilo je predviđeno da upravo te teritorije zauzima nezavisna Bugarska. Ipak, te granice su ostale samo nedosanjani san Sofije, izuzev kratkih perioda Prvog i Drugog svetskog rata, kada su na okupiranim teritorijama počinjena zverstva čiji je krajnji cilj bila bugarizacija stanovništva.

Karakačanov je inače dobro poznat po ovakvim šovinističkim ispadima. Prošlog meseca on je Srbe nazvao „okupatorima“ Makedonije, i pobunio se zbog navodnog jačanja srpskog kulturnog uticaja u Severnoj Makedoniji.

KOMENTARI9 komentara

 1. Nemanja says:

  Bugari, hvala vam do neba sto nas stalno potsecate ko ste i sta ste. Bolje tako nego da se opustimo i ponovimo greske iz proslosti.

  • TRascian says:

   Opet će se Sofija zvati Serbika. Ko djavola traži, on mu i dodje.

 2. 1389 says:

  Bugari ušli u Sofiju 😂😂😂😂 prisvajaće oni sebi Sofiju...

  • jovan says:

   Nisi ni svestan koliko si u pravu. Kada su Bugari-Tatari Inguseti usli u Sofiju, nastao je problem za taj srpski narod, i Sofija, i Pernik, i Vidin, i Djustendil,.. sve je to teritorija najstarejeg srpskog plemena- Sopi!!! Kao sto se desilo sa Srbima u Dubrovniku i Dalmaciji, na ostrvima u Jadranu, sa Srbims-"poturice" u Bosni, svi su oni u sluzbi Zapada u satiranje Srba! Pa samo pre 150 godina, pre Berlinskog kongresa, Sofijski srez je trazio da se pripoji Srbiji, sto naravno nisu dozvolile velike sile. Ali ni mi, jer smo vise voleli da u nasoj drzavi budu sluge Vatikana, Slovenci, i Hrvati. Ima podataka da je Pasic poznavajuci taj deo Zapadne Bugarske- Sopluka, trazio da se pripoji Srbiji, Jovan Cvijic je bio protiv, jer je bio proZapad. Imamo primere "Bugara" koji su svesni srpstva svog, pa pre par godina ubise dr Teodoru Tolevu jer je objavila doktorat kako su Austrstrijanci(shvabe) stvorili Albaniju od Arnautskih plemena, na racun Srba. TAKVU KNJIGU NIJE NAPISAO NI JEDAN ISTORICAR TZV. SRBIN SA FILOZOFSKOG FAKULTETA! Zasti???? Jer su svi "bajni" srpski istoricari doktorirali LAZNU ISTORIJU ZAPADNUO-OKUPATORSKU! Istoriju koja nam je nametnuta posle Berlinskog kngresa. Ali sada tu smo- gde smo, imamo srbe-slovene koji su postali Bugar-tataro-inguseti koji vode ANTISRPSKU politiku, i koji prisvajaju i Mrnjavcevicevu Makedoniju, i Lazarevu Moravsku Srbiju! Naravno, to sve uz podrsku Zapada, koja je permanentbna (nekad tajna, a vise javna)! Sto bi rekli arapi, "gde se dve ribe u vodi svadjaju, tu su u blizini Englezi (Zapad)".

 3. Ivana says:

  Malo rvati, malo šiftari, malo bugari tako je to sa kilavim Srbima i stranim plaćenikom na vlasti ako ovako nastavimo ni pašaluka biti neće.

  • Ivke says:

   Bas tako

 4. Beli Orao says:

  Sačekajte dok to vučko zacijeni , za KiM je cijena već plaćena , pare uzete a ostalo je u tajnom razgovoru !!!

  • Zapadnjak says:

   Marš đubre pogano izdajničko i neprosvijećeno.Ovo sam napisao ijekavicom da bi TI i jedino ti shvatio da se država ne može prodati,državi treba služiti,braniti i dati za nju život ako treba.Ti svoj nećeš dat i za montenegrine ali ni za hrvate iz prostog razloga ,ti otadžbinu NEMAŠ.

 5. dinki says:

  Eh Tuto Tuto,doćićeš i ti na red,samo polako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *