SKANDAL: Srpska vojska učestvovala u NATO vojnoj vežbi u kojoj je zamišljeni neprijatelj bila Rusija

SKANDAL: Srpska vojska učestvovala u NATO vojnoj vežbi u kojoj je zamišljeni neprijatelj bila Rusija

9 септембра 2014

serbia-litvania-us-armySrpski i bosanski vojnici učestvovali su sa 13 članica evropskih zemalja NATO u vojnoj vežbi u Nemačkoj, u kojoj su učestvovali u “oslobađanju” fiktivnog grada.

Manevar, koji je okupio oko 5.500 vojnika, izveden je na jugu Nemačke i deo je godišnje tradicije koju američka vojska izvodi u Evropi. Reč je o vežbi “Ukrštanje sablji”, godišnjem događaju koji predvodi američka vojska.

Komandant američke vojske, general Frederik Hodžs rekao je da ova vojna vežba, koja se odigrala na pozadini tenzija u Ukrajini, reflektuje odlučnost i spremnost NATO da se suprostavi “ruskoj agresiji”, ukoliko bilo koja članica ovog saveza bude napadnuta.

Uz zemlje NATO, učešće u vežbi su pored srpskih i bosankih vojnika imali i Šveđani.

(Blic)

KOMENTARI3 коментара

  1. Radoslav says:

    Srbpski Ministar odbrane pod hitno treba dati ostavku i odgovarati za slucaj koji se desijo,Dali je moguce da je i vojska potpuno odkazala poslusnost i prikljucila se Petoj koloni Beogradskih Politicara koji su na vlasti,to znaci da vremena vise nema,Srbpska vojska je presla na stranu onih sto secu glave Ukrajinskim Rusima zato sto su ustali Protiv Povampirene Evro Nemacke koja je prouzrokovala Gradjanski rat u ukrajini,i okupirala Srbiju.Ustaj Srbpski Narode Jasenovac nam je tolko blizu a nemamo Vojsku koju placomo,

  2. jugoslav mitic says:

    ministar vojni bi trebao da zaglavi iza resetaka a ova vlast da dobije nevidjene demonstracije.bagra natovska

  3. Petar says:

    JADNI VAZALI,NEMAJU CAMCE I BATERIJSKE LAMPE,ZATO MORAJU SA NEKIM,ps.mozda ce ici na kurs plivanja...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u