СКАНДАЛ: Шта ради Кајл Скот на биралиштима?

SKANDAL: Šta radi Kajl Skot na biralištima?

4 marta 2018

Američki ambasador Kajl Skot, iako nije posmatrač na izborima, obilazi biračka mesta i prati kako protiče glasanje. Tako, je danas on obišao biračko mesto 61 koje se nalazi u Osnovnoj školi “Sava Šumanović“ u Zemunu sa džipšom, a u pratnji službenika ambasade.

Iako su beogradski izbori unutrašnje pitanje države još uvek nije jasno odakle američkom ambasadoru Kajlu Skotu pravo da kontroliše biračka mesta. On nije tražio dozvolu od GIK-a da kontroliše izborni proces kao strani posmatrač.

Ovo nije prvi put da se američki ambasador pojavljuje tokom izbornog procesa u Srbiji. Podsetimo, da se slična situacija desila i 2016. godine kada su u Srbiji održani parlamentarni izbori. Naime, nakon parlamentarnih opozicione stranke započele su proteste jer prema prvim preliminarnim rezultatima cenzus nisu prešle Dveri i njihov tadašnji koalicioni partner DSS na čelu sa Sandom Rašković Ivić i savez LDP-LSV-SDS predvođeni Čedom Jovanovićem, Nenadom Čankom i Borisom Tadićem. Tada su se protestima na ulici ispred RIK-a pridružili i drugi predstavnici opozicije, mahom predstavnici petooktoprabrskih struktura. Međutim, strah od fijaska i neulaska u skupštinske klupe, ujedinio je do tada, naizgled ljute protivnike, nacionalistički pokret Dveri i petooktorbarce, Pajtića, Tadića, Čedu Jovanovića, Sandu i mnoge druge. Sve njih okupio je američki ambasador Kajl Skot i time grubo prekršio diplomatske pravila nemešanja u unutrašnja pitanja zemlje domaćina.

Kajl Skot je zajedno sa opozicijom tada naknadno organizovao ponavljanje izbora na nekoliko biračkih mesta, i na taj način uspeo da pomenute koalicije pređu cenzus i uđu u Skupštinu Srbije.

KOMENTARI4 komentara

  1. mister_no says:

    Sve sto je cinio njegova ekselencija baily po makedoniji potpuno isto cini i scot u srbiji al se nadam da je srpski narod naucio lekciju kako ne bi dobili nekog svog zaeva.

  2. Velika Metla says:

    Do kojeg i kakvog dna je ovaj srbski narod spreman padati? Izgleda da nema dna! U skoro svakoj državi ovoga dunjaluka ispred svake ambasade naci-ćemerikanaca se vrše protesti,dok u nesrećnoj Stradiji ova Skotina žari i pali! Kako su preci ovoga nesrećnog naroda bili sinoni za hrabrost i slobodu,tako su naslednici tih predaka danas sinonim sramote!

  3. Budala says:

    Tražio je Putina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *