СКАНДАЛ ТРЕСЕ АМЕРИКУ: Клинтонови умешани у убиство!

SKANDAL TRESE AMERIKU: Klintonovi umešani u ubistvo!

10 juna 2017

Posle trideset godina zataškavanja i vladinog prikrivanja, jedna majka iz Arkanzasa tuži jedanaest federalnih i državnih agencija.

Brza internet pretraga Linde Ajvs izbacuje intrigantni e-mejl.

“Ja nikada nisam tvrdila nikakvu direktnu vezu između Klintonovih i ubistva mog sina,“ počinje ovaj e-mejl. “Međutim, njihovi otisci su svuda po slučaju.“

Sadržaj e-mejla Ajvsove je daleko eksplozivniji od bilo čega što možete naći u Podesta fajlovima ili procurelim dokumentima DNC-a. Ali Ajvsova nije haker ili DNC službenik. I ona definitivno nije ruski agent.

Linda Ajvs je majka iz Arkanzasa koja tuži vladu SAD-a. Ako uspe, njena tužba će okončati 30-godišnju noćnu moru – i verovatno će uplitati nekoliko agencija sa po tri slova za umešanost u ogromnom zataškavanju.

Kevin, Lindin 17-godišnji sin ubijen je u avgustu 1987. godine, ali njegove ubice nikada nisu izvedene pred lice pravde.

Nekoliko istaga je zabljano. Dokazi i dokumenti koji se odnose na taj slučaj su nestali. Svedoci su umrli pre nego što su mogli da svedoče. Brojni zahtevi slobode informacija FBI-u, CIA-i, Odeljenju za pravosuđe i drugim agencijama su sažvakala i ispljunula nekooperativna birokratija.

Posle skoro trideset godina zataškavanja i vladinog prikrivanja, Linda Ajvs tuži jedanaest federalnih i državnih agencija za “potpune i neredigovane izveštaje“ koji bi mogli rasvetliti ko je ubio njenog sina.

Kako njena tužba kaže:

“Tužilac veruje da je jedini razlog zašto nije dobila adekvatne odgovore (na njene zahteve o slobodi pristupa informacijama) je taj da bi adekvatni odgovori pokazali zločine počinjene od strane državnih funkcionera i da bi razotkrili njih i vladine agencije tužbama za odštetu.

Tužilac će dokazati da je došlo do masovnog zataškavanja od strane federalnih, državnih i okružnih funkcionera.“

Podnešena 24. avgusta 2016. godine, 29 godina od dana kada je njen sin ubijen, njena tužba trenutno skuplja prašinu na sudijinom stolu.

Sastanak suda je zakazan za kraj novembra 2017. godine, ali predlog za odbacivanje koji je podnela vlada, čeka duže od šest meseci.

Ajvsova nikada nije ovo nerešeno ubistvo njenog sina načinila osvetom protiv Klintonovih. Ona je više puta izjavila da je njen jedini cilj da se identifikuju ubice njenog sina.

Ipak, 1996. godine, branioc Klintonove Bele kuće, Mark Fabiani, optužio je Ajvsovu za širenje “teorija zavere i insinuacija“ o Klintonu – epizoda koja je detaljno navedena u tužbi Ajvsove.

Iako nije okrivljen u ovom predmetu, ime Bila Klintona se pojavljuje u više navrata u tužbi Ajvsove.

“Većina javnosti i dalje ne razume da je ubistvo u politici stvarno“

Ajvsova sada poziva internet za pomoć – mada ostaje da se vidi da li će slučaj njenog sina moći da privuče toliko pažnje koliko i misterija oko Seta Riča, DNC službenika koji je ubijen u blizini svog doma 10. jula 2016. godine.

“Većina javnosti i dalje ne razume da je ubistvo u politici stvarno,“ napisala je Ajvsova na popularnoj internet oglasnoj tabli 4chan. “Porodici Seta Riča: Žao mije zbog vašeg gubitka. Prošla sam kroz to i znam vaš bol i frustraciju. Ne znam šta se dogodilo Setu, ali znam šta se dogodilo mom sinu i znam da pravda nikada nije došla.“

Ajvsova je dodala:

“Pustila sam istražitelje ovog slučaja da rade svoj posao. Verovala sam u njihovu stručnost, iskustvo i motive. Tek nekoliko godina kasnije sam saznala da su ti isti ljudi koji su bili tako ljubazni prema meni, koji su me podržavali i umirivali me, da su oni zapravo umešani u prikrivanje ubistva mog sina.

Govorili su mi iznova i iznova da ne radim ništa niti da govorim išta javno da ne bi naštetila slučaju. Dakle, čak i kada mi je moja intuicija govorila da nešto nije kako treba, držala sam svoj jezik za zubima.

Bojim se da biste i vi mogli biti žrtve istih manipulativnih taktika koje su koristili na meni.“

Njegovo ime je bilo Kevin Ajvs

23. avgusta 1987. godine, dva tinejdžera su izbodena i pretučena do smrti u mirnom predgrađu Little Rock u Arkanzasu. Postavljeni rame uz rame na obližnjoj pruzi, njihova tela su kasnije osakaćena Union Pacific vozom.

Istražitelji su prvobitno smrti Kevina Ajvsa (17) i Dona Henrija (16) proglasili nesrećom. Patolog kome je dodeljen ovaj slučaj, Fahmi Malak, zaključio je da su dva dečaka popušila previše marihuane i zaspali na šinama.

Prema Malakovim rečima, Kevin i Don su bili u tako dubokom snu izazvanim marihuanom da nisu bili u stanju da čuju da im se približava voz – niti njegovu sirenu.

Nakon masovne javne pometnje – uglavnom zahvaljujući trudu Linde Ajvs – pozvana je porota da istraži slučaj. Tela dvojice dečaka su ekshumirana i sprovedena je nova autopsija, koja je otkrila da su Kevin i Don izbodeni i pretučeni pre stavljanja na šine.

Porota je zaključila da je autopsija koju je izvrišio Malak bila potpuno lažna.

Kevin i Don su ubijeni.

Kako su ogorčeni građani i novnske redakcije pozivali na smenu Fahmija Malaka, tadašnji guverner Arkanzasa Bil Klinton je branio osramoćenog patologa (Malakova medicinski prekršaj je bio rezultat “stresa,“ kako kaže Klinton), pa čak i preporučio da dobije povišicu od 41 odsto.

I dok je Linda Ajvs neumorno radila na tome da ubice njenog sina dovede pred lice pravde, Klinton se spremao da postane sledeći predsednik SAD-a.

Pre pokretanja svoje predseničke kampanje, Klinton je učestvovao u pregovorima da kreira novu poziciju za Malaka u Odeljenju za zdravstvo u Arkanzasu – uprkos tome što je tamo vlada uvela zabranu zapošljavanja.

Priča o “dečacima na pruzi“ (popularizovan delimično istoimenom knjigom, koju je napisala urednica Arkansas Times-a Mara Leverit), smatra se da je povezana sa masovnom operacijom krijumčarenja droge sa sedištem u Meni u Arkanzasu, a koja je povezana sa CIA-om.

Ajvsova veruje da je njen sin ubijen jer naleteo na isporuku droge – i da 30-godišnje zataškavanje uključuje najviše nivoe vlasti.

“Vaša vlada drži svoju nogu na nekome“

Linda Ajvs tuži skoro sve velike američke slovne agencije – CIA, DEA, DHS, DIA i FBI – kao i Ministarstvo pravde, Stejt department, državu Arkanzas, državnu policiju u Arkanzansu i Odljenje šerifa u okrugu Saline.

Njena tužba zahteva potpunu usklađenost sa zahtevima o slobodi pristupa informacijama (FOI), kao i “potpuno neredigovane“ dokumente koji su relevantni za nerešeno ubistvo njenog sina:

“Optužene agencije su sprovele istrage o smrti sina tužiteljke. Tužiteljka je podnela zahteve o slobodi pistupa informacijama optuženim agencijama i dobila je neadekvatne odgovore tako što ili nije bilo odgovora ili su ogovori bilo visoko redigovani.

Prema rečima Mare Leverit iz Arkansas Times-a, veruje se da FBI ima 17.000 dokumenata koji se odnose na ubistvo Kevina Ajvsa. Međutim, samo teško (ili u mnogim slučajevima, potpuno) redigovani dokumenti relevantni za slučaj su pušteni u javnost.

Ajvsova smatra da je razlog što federalne i državne agencije rediguju ili uskraćuju informacije o smrti njenog sina taj što bi ispunjenje njenih FOI zahteva izložilo vladu krivičnoj odgovornosti.

Kako njena tužba tvrdi: “Tužiteljka veruje da je jedini razlog zašto nije dobila adekvatne odgovore taj što bi adekvatni odgovori pokazali zločine počinjene od strane državnih funkcionera i što bi izložili njih i vladine agencije tužbama za odštetu. Tužiteljka će dokazati da je došlo do masovnog zataškavanja od strane federalnih, državnih i okružnih funkcionera.“

Uprkos dugim odlaganjima i štamparskim greškama, barem jedno od FOI pisama Linde Ajvs je pružilo rezultate.

Kako Luis detaljno navodi u svom odgovoru na vladin predlog o odbacivanju, Ajvsovoj su na kraju poslati dokumenti – ali su oni bili iz agencije koju ona nikada nije molila za informacija, a sami dokumenti nisu imali veze sa njenim sinom:

FBI je zadržao na hiljade dokumenata koji se odnose na slučaj njenog sina – ali je Ajvsova barem bila u mogućnosti da pregleda dokumente Stejt departmenta o Pablu Eskobaru?

Klintonova veza

Kada je Stiv Koks, koji bio stručnjak kriminalističke laboratorije za tragove, pronašao je rezove na majicama oba dečaka, i želeo je da obavi dodatna testiranja da utvrdi da li se rezovi na majicama poklapaju sa bilo kojim ranama na telima dečaka.

Koks je dobio dopis od privremenih direktora u kom se navodi da se nikakva dodatna testiranja neće sprovoditi, jer kriminalistička laboratorija “podržava Malakovu presudu.“

Ova informacija je došla iz Koksovog svedočenja pred porotom. U stvari, Koks je napustio državnu kriminalističu laboratoriju u Arkanzasu i odselio se iz države. Ne verujem da bi privremeni direktori kriminalističke laboratorije doneli odluku da spreče Koksa u tome da obavlja svoj posao bez naređenja odozgo. Jedina osoba kojoj su oni odgovarali je bio Bil Klinton.

Moj plan nikada nije bio da “sredim“ Bila Klintona – jedine osobe koje sam ja zainteresovana da “sredim“ su ubice mog sina. Isto tako, ja ne mogu ignorisati očigledne veze koje on ima sa slučajem.

Bil Klinton nije optuženi u slučaju Ajvosove – ali njegovo ime se u njenoj tužbi pojavljuje u više navrata.

Tužba Ajvsove tvrdi da je Klinton bio blisko povezan sa CIA operacijama krijumčarenja droge u Arkanzasu, pomagao pranje novca od droge i dobijao deo profita.

Istraživanjem hrpe dokumenata koji se odnose na njen slučaj, teško je odbaciti tvrdnju Ajvsove da ona “može dokazati da je došlo do masovnog zataškavanja od strane federalnih, državnih i okružnih funkcionera.“

Ali začuđujuće, čak i sa Klintonovim otiscima na navodnom zataškavanju, njena tužba nije dobila nikakvu značajnu medijsku pažnju izvan Arkanzasa.

Linda je posegnula za WikiLeaks-om, Judicial Watch, pa čak 4chan, kako bi joj pomogli da konačno zaključi nerešeno ubistvo njenog sina.

Nakon trideset godina, Ajvsova bi konačno mogla videti svoju tužbu pred sudom i pravdu za svog sina, ali verovatno samo ako postoji dovoljno svesti javnosti i pritiska na sudstvo.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Pitagora says:

    Umešani u JEDNO ubistvo?! Oni su odgovorni za mnogo ubistava i neizmerne ljudske patnje svuda. To je par opakih nakaza koje su davno izgubile ljudski lik.

  2. Pera says:

    A NATO bombardovanje?

  3. Lajla says:

    Klintonovim klanom tece krv niz ruke miliona nevinih zrtava.Kad mu se cuna dizala, dizao je i tomahavke uzduz i popreko po SRJ i RS bez dozvole medunarodne zajednice i UN, koji je osnovan za odrzavanje mira u svetu,ZBOG SVOJE CUNE GAZIO JE SVE MEDUNARODNE POVELJE. IMA DA IM SE SUDI,NJEMU ZBOG GENOCIDA A NJEGOVOJ ZMIJI ZBOG ZATASKAVANJA I PODMICIVANJA, NA FUNKCIJI DRZAVNOG SEKRETARA,KOJU JE VRSILA NA CELU DRZAVE SADe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *