СКАНДАЛ ТРЕСЕ НАТО – РАЗЛОГ КОСОВО: Шта су то амерички војници имали, а Италијани нису?

SKANDAL TRESE NATO – RAZLOG KOSOVO: Šta su to američki vojnici imali, a Italijani nisu?

23 marta 2019

Ne zna se šta je gore: toksične supstance ili uranijum

Predsednik Komisije za utvrđivanje posledica bombardovanja koju je osnovala Skupština Srbije, Darko Laketić se posebno osvrnuo na uticaj korišćenja municije sa osiromašenim uranijumom na zdravlje ljudi posle NATO agresije. On je precizirao da je izuzetna kontaminacija zabeležena na 117 lokacija i ukazao na toksičnu radiološšku komponentu koju sadrži osiromašeni uranijum.Mnoge negativne efekte je, kako je napomenuo,  teško naučno dokazati, ali i dodao da nisu gađani samo vojni objekti već i ekološki rizična postrojenja poput petrohemijskok kompleksa. Ne zna se da li su gori dugotrajni efekti toksičnih supstanci koji su tada oslobođeni ili osirimašenog uranijuma.

Laketić je posebno ukazao na značajno istraživanje koje je sprovela komisija italijanskog parlamenta čiji je kompletan materijal dostavila Skupštini Srbije. Motiv za njihovu istragu bilo je oboljevanje italijanskih vojnika na KiM koji su se našli u kontaminiranim zonama, gde je dokazano da je faktor sredine u kojoj su se našli uticao na bobolevanje od najtežih bolesti.

Upravo su nano čestice i mikro čestice uzrok oboljevanja italijanskih  vojnika koji su, za razliku od američkih vojnika, bili bez ikakve zaštite. Osim kompletne  dokumentacije talijanskog parlamenta sa izjavama 300 svedoka, dobili smo i potvrdu bliske saradnje, a njihovi tužilački timovi su nam na raspolaganju, rekao je Laketić.

(Sputnjik)

KOMENTARI9 komentara

 1. mrak says:

  Tablete joda i verovatno slicne za ponistenje dejstva toskicnih cestica.

  • Zoran says:

   Osiromasena municija steti samo ako usidese ili si uz nju bas. OStalo...pa ostalo po Japanu bi do sad abili svi mrtvi ili bar medju prviam po oboiljenju od raka. A oni su menju poslednjima, mozda ne bas poslednji, ali sasvoim na dnu.

 2. Velika Metla says:

  Žabarima ni to nije bilo dovoljno da vide KOME služe,i za kakve ciljeve! Meni je samo žao što svi nisu pocrkali od boleština!

  • mrak says:

   Upravo tako! Ko ih je bio po usima da idu za nato paklom i ubijaju!

   • Velika Metla says:

    mrak,ne znam "ko" ih je terao da idu,ali znam da su dobili po ušima.......,i neka su! Njihov problem!

 3. Ainu says:

  Krstaši su se i ranije vraćali kući sa nogama napred, a tako je i pravedno. Koji pristane da uništava i pljačka druge narode i države, mora da zna:ko mačem seče od mača i strada. Zato mi i nije žao ttih anonimusa što su udahnuli nešto, što su namenili Srbima. Makar i da su, inače, imali dobru dušu(za "druge" narode).

  • harry neron says:

   I to kaže neko ko sebe naziva pravoslavcem, izdajnikom hriščanstva.

   • Slušaj moronu says:

    Bog je Bog pravde a vi bi milost ali je ne biste dali je li?

   • Velika Metla says:

    Ti si našao da pominješ i prebacuješ nekome za hrišćanstvo???!!! Takvi "hrišćani" kao što su evropski su najgore nešto što,nažalost,postoji na celom dunjaluku! Po stepenu zla koje su takvi "hrišćani" naneli ljudskom rodu nijedna druga vera vam ne može ni blizu prići! Vidi Ovaj odozgo sve,pa zato neka on odluči! Ne bio ja u tu vašu,tkzv "hrišćansku",kožu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *