СКАНДАЛ ТРЕСЕ РИМОКАТОЛИЧКУ ЦРКВУ: Трећи човек Ватикана тешко оптужен!

SKANDAL TRESE RIMOKATOLIČKU CRKVU: Treći čovek Vatikana teško optužen!

29 juna 2017

Kardinal Džordž Pel, treći čovek Vatikana, i prvi katolički sveštenik Australije optužen je za seksualno zlostavljanje, prenosi britanski „Gardijan“.

Kardinal pel optužen je za više seksualnih delikata, od strane nekoliko osoba, rečeno je iz australijske policije.

Pel je do sada najviši zvaničnik Katoličke crkve optužen za seksualno zlostavljanje.

Pelu je naređeno je da se pojavi pred sudom u Melburnu 18. jula zbog predjašnjih seksualnih prestupa.

Kako je naveo u svom saopštenju odmah po podizanju optužnice, Pel se izjasnio da nije kriv i rekao da se „raduje što će moći da dokaže svoju nevinost“

Dva muškarca, sada u svojim 40-im godinama, rekla su da ih je kardinal 1970-ih godina dirao na neprikladnim mestima na bazenu.

Za sada nisu poznati detalji zlostavljanja za koje je Pel optužen.

Istraga protiv Pela traje već mesecima. Sam papa Franja, čiji je Pel finansijski savetnik upitan tokom istrage prošle godine za ovaj slučaj, i tada je odgovorio da „postoje sumnje, ali da je na pravnim organima da govore o tome, pre nego što on ili bilo ko drugi donese bilo kakav sud“.

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  I Australija ima svoga Kacavendu. Popine, mrcine.

  • Kosovac says:

   @ goran,…. Opet si izleteo ispred rude. Ovde nikoga ne interesuje neki pravoslavni sveštenik, ovde se radi o rimokatoličkom. Kakav je to refleks da izaziva asocijaciju na suprotnu konfesiju ako nije komunističko vaspitanje, ili želja da se greh rimokatolika ublaži i podeli na više manjih delova. Ako je vrednost greha 10, ti nađeš njih 5, pa onda to ravnomerno rasporediš i greh jačine 10, umanjiš na 2….. Ili kada neko piše o ustašama, ti upadaš u reč, pa kažeš „I četnici su bili takvi, rekli mi moji komunistički vaspitači“.

 2. Sančo Pansa says:

  Znači volio je mladunčad ne stariju od deset godina...a sada više ne voli, kao? Sa djedom na kolac - dok ne ispušti svoju grešnu dušu...

 3. doktrina soka, says:

  Ici ce narod na ispovest i sveto pricesce stotine kilometar,jer ce crkve opusteti nece biti kod da odrzi Svetu Liturgiju,spoveda i pricesti verujuce.Veliko zlo ce ovladati svetom. Kazu da se na Vidovdan sve vidi,i videli smo "paradu ponosa",blud medu ljudima,fanove nase premjerke i naseg parlamenta koji nas predstavlja. veliko zlo nam predstoji.

 4. goran says:

  Ma kakva zelja da ublazim katolicko smece, za mene su svi abrahamci isti, ne mogu da ne potkacim i nase jer su i oni odgovorni za ono gde smo stigli. E, sad, ti mi reci, kakav je to u tebi refleks da branis Kacavendu? Vec sam ti ukazao na mogucve tragove homoeritike. Ne znam, ne tvrdim, sam sebe poznajes najbolje. Primetio sam tri osobe kod kojih ti mozak odustaje od svake kritike: Sloba, Seselj, Kacavenda... Zanimljivo.

  • Kosovac says:

   @ goran,…. Homoerotik ti je tata….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *