СКАНДАЛ ТРЕСЕ УКРАЈИНУ

СКАНДАЛ ТРЕСЕ УКРАЈИНУ

22 маја 2024

Главна уредница медијске групе „Русија севодња (Russia Today)“, чији је Спутњик део, Маргарита Симоњан саопштила је да ће објавити списак од 500 украјинских ратних заробљеника које Кијев већ четири месеца не жели да размени.

„Владимир Зеленски је одабрао 38 људи – припадника ‘Азова’ и компаније – спреман је да преузме само њих. Остали украјински војници Украјини нису потребни“, објавила је Симоњан на Телеграму.Како је прецизирала, на списковима су пуна имена и датуми рођења заробљеника.

„Вечерас ћу све објавити. Мислим да ће ово бити интересантно женама, мајкама и украјинским грађанима генерално“, поручила је она.

Како је раније изјавила комесар за људска права у Русији Татјана Москаљкова, процес размене заробљеника са украјинском страном се одуговлачи због двоструких стандарда Кијева који са спискова за размену прецртава редове и воднике, а многе војнике намерно води као нестале. Како је истакла, Украјина приликом размене предност даје медијским личностима, док власти мало интересују обични војници.

(Спутњик)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u