СКАНДАЛ ТРЕСЕ УКРАЈИНУ

SKANDAL TRESE UKRAJINU

22 maja 2024

Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja (Russia Today)“, čiji je Sputnjik deo, Margarita Simonjan saopštila je da će objaviti spisak od 500 ukrajinskih ratnih zarobljenika koje Kijev već četiri meseca ne želi da razmeni.

„Vladimir Zelenski je odabrao 38 ljudi – pripadnika ‘Azova’ i kompanije – spreman je da preuzme samo njih. Ostali ukrajinski vojnici Ukrajini nisu potrebni“, objavila je Simonjan na Telegramu.Kako je precizirala, na spiskovima su puna imena i datumi rođenja zarobljenika.

„Večeras ću sve objaviti. Mislim da će ovo biti interesantno ženama, majkama i ukrajinskim građanima generalno“, poručila je ona.

Kako je ranije izjavila komesar za ljudska prava u Rusiji Tatjana Moskaljkova, proces razmene zarobljenika sa ukrajinskom stranom se odugovlači zbog dvostrukih standarda Kijeva koji sa spiskova za razmenu precrtava redove i vodnike, a mnoge vojnike namerno vodi kao nestale. Kako je istakla, Ukrajina prilikom razmene prednost daje medijskim ličnostima, dok vlasti malo interesuju obični vojnici.

(Sputnjik)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *