СКАНДАЛ У БЕЧУ! Урађена МОНСТРУОЗНА СТВАР са Косовом, Србија ХИТНО НАПУСТИЛА СКУП! ШПАНИЈА ПОДРЖАЛА СРБИЈУ

SKANDAL U BEČU! Urađena MONSTRUOZNA STVAR sa Kosovom, Srbija HITNO NAPUSTILA SKUP! ŠPANIJA PODRŽALA SRBIJU

11 oktobra 2018

Delegacija Odbora za spoljne poslove srpskog parlamenta napustila je u četvrtak, zajedno sa delegacijom španskog parlamenta, Međuparlamentarnu konferenciju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici EU u Beču, zbog načina kako je na skupu predstavljeno tzv. Kosovo.Srpsku delegaciju predvodi predsednik Odbora Žarko Obradović.

Delegacije parlamenata Srbije i Španije protestvovale su zbog predstavljanja privremenih institucija iz Prištine sa zastavom i nazivom „Kosovo“ bez zvezdice, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Konferencija se održava u okviru šestomesečnog predsedavanja Republike Austrije Savetom Evropske unije.

Srpska delegacija je juče, uoči održavanja Konferencije, a nakon obaveštenja o listi učesnika, uputila zahtev da predstavnici privremenih organa iz Prištine budu predstavljeni u skladu sa Sporazumom o regionalnom predstavljanju.

Iste stavove imala je i delegacija Parlamenta Kraljevine Španije.

Kako organizator, Parlament Republike Austrije, nije želeo da uvaži zahtev dveju delegacija, predstavnici Narodne skupštine Republike Srbije i Parlamenta Kraljevine Španije napustili su zasedanje.

„Organizator nije ispoštovao ni statut Konferencije koji predviđa da status posmatrača mogu imati samo države kandidati za članstvo u EU ili države članice NATO“, ističe se u saopštenju.

KOMENTARIJedan komentar

  1. raikkonen says:

    eehh jak shtih...zabole ih paprika shto su napustili,znaju oni da kvislinzi glumataju da su kao ljuti..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *