Скандал у БиХ: Српску прекрили лобањама и крвљу

Скандал у БиХ: Српску прекрили лобањама и крвљу

6 јануара 2017

629840_untitled-jpg1_f

Како се приближава обележавање Дана Републике Српске, појединци у Сарајеву се такмиче ко ће целу Српску више да увреди, јављају медији из РС.

Бошњачки покрет за равноправност народа, чији је председник контоверзни Сејфудин Токић, баш на 9. јануар у Сарајеву, у Гази Хусрев-беговој библиотеци, организује обележавање „Дана патриотизма – сећање на почетак геноцида над Бошњацима 92-95“.

На позивници, која је стигла и у редакције медија у Српској, страшан призор: Српска је приказана прекривена мртвачким главама и крвљу, док је простор Федерације БиХ – потпуно чист, преноси мондо.ба.

Увреде у виду „честитки“ и ове године стигле су од неколико бошњачких удружења, на челу са онима из Сребренице. Институцијама и функционерима Српске, од локалног до републичког нивоа, ови „помиритељи“ послали су „разгледницу“ са „резултатима 9. јануара“ на којој су фотографије и имена осуђених Срба у Хашком трибуналу и у Суду БиХ.

„Те пресуде казују да је РС институционално и систематски стајала иза геоцида“, наводи се у „разгледници“.

Председник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић каже да је све ово покушај омаловажавања Дана Српске и наставак познате политике.

– То ме не изненађује, али ме изненађује изостанак реакције заједничких органа БиХ. У крајњем случају, то је увреда, јер након 20 година још тражимо више од 200 несталих особа у Сарајеву, да не помињем остала стратишта у Федерацији – рекао је Митровић.

KOMENTARI7 коментара

 1. Gile says:

  Pa svi što gube se ljute. Zašto ovome uopšte posvećivati pažnju. Mogu samo da nas mrze. Mi imamo našu Republiku.

 2. milojko says:

  CIJELA BOSNA JE SRPSKA. TAKO JE BILO U DOBA KNEZA CHASLAVA 980 GOD. A TAKO CE BOGAMI BIT I UBUDUCE !

 3. Za Srbiju says:

  Чувајмо Србску!!!

 4. marinko says:

  to je teror od BAKIRA i bodnjaka ugrozavaju srbe nesmu srbi da slave svoj praznik to je ratni zlocinac oce on i da proteraju srbe ko hrvati iz knina i to zanji nije ratni zlocinac nego normalno

 5. Simerijanac says:

  Časna VRS je prva na svijetu povela borbu protiv islamske države i pobijedila u toj borbi. To, poslije ovih terorističkih napada polako uviđa cijeli svijet. A turci u orijentalnom dijelu Federacije mogu samo da arlauču na sebi toliko svojstven- azijatski način.

 6. VELIKI HRVOSER says:

  EVO RONIM SUZE ZBOG GENOCIDA :-) KAD NE MOGU DA ZABRANE REFERENDUM I PROSLAVU I ISPADAJU SVE SMEŠNIJI I SMEŠNIJI, MUSLIMANI ONDA MOGU SAMO DA SE OVAKO LJUTE I CRTULJE BOJANKE :-)))

 7. rale says:

  A,šta ste očekivali od turaka,hoće balije još jadnu ĆELE KULU...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u