Скандал у БиХ: Српску прекрили лобањама и крвљу

Skandal u BiH: Srpsku prekrili lobanjama i krvlju

6 januara 2017

629840_untitled-jpg1_f

Kako se približava obeležavanje Dana Republike Srpske, pojedinci u Sarajevu se takmiče ko će celu Srpsku više da uvredi, javljaju mediji iz RS.

Bošnjački pokret za ravnopravnost naroda, čiji je predsednik kontoverzni Sejfudin Tokić, baš na 9. januar u Sarajevu, u Gazi Husrev-begovoj biblioteci, organizuje obeležavanje „Dana patriotizma – sećanje na početak genocida nad Bošnjacima 92-95“.

Na pozivnici, koja je stigla i u redakcije medija u Srpskoj, strašan prizor: Srpska je prikazana prekrivena mrtvačkim glavama i krvlju, dok je prostor Federacije BiH – potpuno čist, prenosi mondo.ba.

Uvrede u vidu „čestitki“ i ove godine stigle su od nekoliko bošnjačkih udruženja, na čelu sa onima iz Srebrenice. Institucijama i funkcionerima Srpske, od lokalnog do republičkog nivoa, ovi „pomiritelji“ poslali su „razglednicu“ sa „rezultatima 9. januara“ na kojoj su fotografije i imena osuđenih Srba u Haškom tribunalu i u Sudu BiH.

„Te presude kazuju da je RS institucionalno i sistematski stajala iza geocida“, navodi se u „razglednici“.

Predsednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović kaže da je sve ovo pokušaj omalovažavanja Dana Srpske i nastavak poznate politike.

– To me ne iznenađuje, ali me iznenađuje izostanak reakcije zajedničkih organa BiH. U krajnjem slučaju, to je uvreda, jer nakon 20 godina još tražimo više od 200 nestalih osoba u Sarajevu, da ne pominjem ostala stratišta u Federaciji – rekao je Mitrović.

KOMENTARI7 komentara

 1. Gile says:

  Pa svi što gube se ljute. Zašto ovome uopšte posvećivati pažnju. Mogu samo da nas mrze. Mi imamo našu Republiku.

 2. milojko says:

  CIJELA BOSNA JE SRPSKA. TAKO JE BILO U DOBA KNEZA CHASLAVA 980 GOD. A TAKO CE BOGAMI BIT I UBUDUCE !

 3. Za Srbiju says:

  Čuvajmo Srbsku!!!

 4. marinko says:

  to je teror od BAKIRA i bodnjaka ugrozavaju srbe nesmu srbi da slave svoj praznik to je ratni zlocinac oce on i da proteraju srbe ko hrvati iz knina i to zanji nije ratni zlocinac nego normalno

 5. Simerijanac says:

  Časna VRS je prva na svijetu povela borbu protiv islamske države i pobijedila u toj borbi. To, poslije ovih terorističkih napada polako uviđa cijeli svijet. A turci u orijentalnom dijelu Federacije mogu samo da arlauču na sebi toliko svojstven- azijatski način.

 6. VELIKI HRVOSER says:

  EVO RONIM SUZE ZBOG GENOCIDA :-) KAD NE MOGU DA ZABRANE REFERENDUM I PROSLAVU I ISPADAJU SVE SMEŠNIJI I SMEŠNIJI, MUSLIMANI ONDA MOGU SAMO DA SE OVAKO LJUTE I CRTULJE BOJANKE :-)))

 7. rale says:

  A,šta ste očekivali od turaka,hoće balije još jadnu ĆELE KULU...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *