СКАНДАЛ У ЕУ: Европска комисија објавила заставу усташке НДХ (ФОТО)

SKANDAL U EU: Evropska komisija objavila zastavu ustaške NDH (FOTO)

20 decembra 2023

EVROPSKA komisija objavila je dokument o Hrvatskoj na kojem je zastava s grbom koji počinje belim poljem, a koja se smatra ustaškom.

Dokument sa zastavom na kojoj nema ni krune objavljen je juče na internet stranicama Komisije.Reč je o dokumentu u kojem Evropska komisija ocenjuje hrvatski nacrt ažuriranih Nacionalnih energetskih i klimatskih planova (NECP), koji je podnesen 4. jula ove godine.

Zastava sa prvim belim poljem na grbu korišćena je u vreme ustaške NDH. Dokument sa zastavom objavio je hrvatski portal Indeks.

KOMENTARI16 komentara

 1. Baćo says:

  Jelcinj i Putin su odlikovali Tuđmana u Mesića kao velike anti-fašiste a mi Srbi smo proglašeni kao najveći nacisti. E to je posao i to zahvaljujući komunjarama koji su Srbe okaljali za sva vremena.

 2. Kosovac says:

  Otkud vam je pala na pamet reč „skandal“? Ne možete nazivati „skandal“ ako EU koristi svoju zastavu. Svima je poznato da je NDH bila priznati ravnopravni ćlan Hitlerove Evropske Unije. Imam jedan plakat u kome Hitler reklamira Ujedinjenu Evropu. ………………..Glupča Hitler, da je znao da se zadovolji Evropskim carstvom, bila bi puna kapa. Šonja hteo više, pa napao na SSSR.

 3. Magda says:

  a sta su vam komunjare? sta su ovi u 10 tak -partija koje javno koaliciono ili implicitno poltronisu rezimu? i pre i sada. ko je kriv sto je po naredbi tita, zbog nacionalnog kljuca, domobranski oficiri prevodjeni u oficire JA? ili "demokratu" mesica ciji cica se borio pod moskvom, naravno protiv crvene armije? to su fatalni propusti institucija, sluzbi, novinara i dalje redom...citavog drustva

 4. persida says:

  Opet neko drugi kriv, pogledaj sebe u oci, srpski narode. Kako je moguce da si samo ti u pravu a svi drugi budale? Sad ce Srbi siktati narednih hiljadu godina. Srbi mesaju emociju i moralni osecaj sa politikom i interesima pojedinih grupacija. To je na nivou decijih igara.

 5. persida says:

  Ne samo politika Zapada, nego i politika Rusije i Izraela, daje prednost Hrvatskoj drzavi u odnosu na srpsku. To ne vidi samo neko ko je duboko poremecen. To su cinjenice, a zasto je tako moglo bi biti povod za poduzu raspravu. Jos jednom, to je tako, a ne onako kako mi zamisljamo u svojoj glavi.

 6. Gagi says:

  Zasto bi se bilo cemu cudili sto dolazi iz EU. Koliko juce su nam clanice te unije bacali bombe za vrat. 41-e isto tako, kao i u I ratu. Stalno smo mi nesto iznenadjeni sa njihovim postupcima. NARAVNO, mi Srbi smo krivi sto smo na ovom prostoru za koji oni misle da je njihov, pali smo onomad padobranom pa smo im oteli taj zivotni prostor njihovog velikog carstva Kaligule i Nerona.

 7. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Onaj "Kosovar" opet balega ovuda na svom tupavom i mucavom, pijačarski-prostačkom jeziku!

  • Kosovac says:

   @ Jedan tamo, lizao srednji prst…., …..Lako je tebi da se praviš mangup, kada je aministratorica sa tvoje strane. Kako bi rekao Matija Bećković, ti si pašče koje je pušteno da laje, a administratorica vezala kamenje da ne bi neko gađao i povredio njenu džukelu.

  • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

   Ponavljaš se, "Kosovar"... Par floskula, na silu i naopako nasađenih na skučen a pogan karakter, "nakrivo sraslih" i na nemuštom "jeziku" papagajski beslovesno parafraziranih, mogu imati nekog efekta jedino pred "zadrugom", uz pivo, parizer i "vegetu na ‘artiji". "Administraktorica" je samo još jedan od primera tvoje "zadruga-gramatike". Man‘ se pisanja. Osim što se brukaš (što ti ič teško ne pada), ozbiljno ćeš se povrediti.

   • Kosovac says:

    @ Jedan tamo, lizao srednji prst…., …..Kosovar te i napravio takvog, genetski modifikovanog. Savetujem ti da prestaneš da ližeš srednji prst, da ako ti to pomogne da ti se ne zapliće jezik.

   • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

    Da li iko misli da ovaj džiber "kosovar" ima više od "tri rareda osnovne" ?! Seljačina sa vokabularom primitivnijim od pijačarskog - "komentariše". 🤣 🤣 🤣

    • Kosovac says:

     @ Jedan tamo, lizao srednji prst…. kada je pojeo pitu…. a pita je od govana, ……….Opet zaplićeš jezikom, čak i preskačeš slova. Ili prestani da ližeš srednji prst, ili prestani da ga zavlačiš…..

    • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

     "Štamparska greška", 🐃. 🤣 Ljakse, sa tvojim IQ-om teško i da možeš više od tri proste rečenice da sklopiš a da ne potvrdiš svoje džibersko poreklo i vaspitanje. Smeje ti se narod. 🐂.

     • Kosovac says:

      @ Jedan tamo, lizao srednji prst…. …..Komunjaro, vidimo da ne znaš ni slovo „DŽ“ da napišeš. Ali nije strašno, ako se potrudiš, naučićeš sva slova za godinu dana.

     • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

      Tragikomično je kada o "pismenosti" - ti govoriš. DŽ bi bilo previše "zvučno" za tebe. Ovako ti je - tamàn. Komunista sam taman onoliko koliko si ti komentator. Iz mojih stavova je više nego očigledno da sa antisrpskom, antidržavnom, antidomaćinskom "levicom, komunjarama i socijalistima" nemam ama baš nikakve veze, koliko ni ti sa pismenošću, obrazovanjem i pristojnošću (što je, u tvom slučaju, ipak - još očiglednije).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *