СКАНДАЛ У ФРАНЦУСКОЈ: Застава Косова се поносно вијори са обележјима држава победница у Првом светском рату (ФОТО)

SKANDAL U FRANCUSKOJ: Zastava Kosova se ponosno vijori sa obeležjima država pobednica u Prvom svetskom ratu (FOTO)

3 novembra 2018

Zastava tzv. „države Kosovo“ danas se usred Pariza ponosito zavijorila sa zastavama drugih država pobednica – učesnica u Prvom svetskom ratu.

Ovo ne bi bila vest da Kosovo ne samo da nije bilo učesnik Velikog rata, već tada nije postojalo čak ni kao južna srpska pokrajina. Kosovo je, naime, stavljeno „rame uz rame“ sa državama, učesnicama rata, i to u vreme kada je bilo terirorija čiji je deo nakon balkanskih ratova pripao Kraljevini Jugoslaviji, a deo Crnoj Gori.Skandalozna je i činjenica da se radi o „državi“ koju ni danas ne priznaju sve članice Evropske unije.

Ipak, Kosovo se nekako našlo među više od 20 zemalja čije su zastave istaknute u pariskom Notr-Damu, najavljujući predstojeće obeležavanje jednog veka od pobede Prvom svetskom ratu.

– Zastava Kosova prvi put plovi u Notr-Damu u Parizu, u okviru obeležavanja stogodišnjice od kraje Prvog svetskog rata – podelio je jedan korisnik Tvitera.

Nepromišljenost, nezainteresovanost, neznanje ili jednostavno odbijanje da se gleda u prošlost… Sve ovo bi mogla da budu tumačenja odluke francuskih vlasti da Kosovo uvrste među sve one zemlje koje su početkom prošlog veka pretrpele neviđene gubitke, i u ljudstvu i tako što su im zemlje bile razorene na sve moguće načine.

(Večernje novosti)

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Zombirani i od sebe ostrvljeni EU-rajh je potpuno uništio svoju prošlost,pa čak i onaj minimum slavne prošlosti! Ukoliko se ne okrenu sami sebi s njima je i definitivno gotovo! Mada,neće mi biti ni mrvu jednu žao! Naprotiv! Mi Srbi sa ovakvom EUropom nemamo šta da tražimo! Oni su se odrekli svega svojega!

  • Rade says:

   Drzava Srbija I njeno rukovodstvo da ima imalo samopostovanja prema sebi I svojim zrtvama palim za slobodu(trecina ukupne populacije izginulo a najvise procentualno prema broju stanovnika od svih zemalja)trebala bi da se "zahvali" organizatoru I da predstavnici drzave ne odu na ovo obelezavanje I proslavu.A takodje da otkaze posetu predsedniku Makronu.Sve drugo bilo bi pljuvanje po zrtvama naseg napacenog naroda.

   • Velika Metla says:

    Rade,ne dovodi naci-amerika na vlast ljude s dostojanstvom i bez neke "fleke" (evo ti jedan primer,Milo Džukelanović i trgovina s cigaretama,gde mu istog časa ako i pomisli da nešto uradi a da mu gazdama ne odgovara mahnu s međunarodnom optužnicom za šverc)! Ne znam je li ti poznata izjava jednog američkog diplomate,koji je rekao doslovce ovako "Mi znamo da su sve vlasti koje su postavljene da vladaju posle razbijanja Jugoslavije najgori ljudski ološ,ALI nam završavaju posao"! Pametnom dovoljno! PS: nije mi poenta "ljubavi" prema "Brozoslaviji"nego opis gamadi na valsti!

    • Rade says:

     U pravu si potpuno ali uz jednu napomenu da I od mentalnog sklopa naroda donekle zavisi profil rukovodstva.Nije zabadava poljski predsednik nedavno izjavio da su samo Poljaci Srbi I Grci pruzili otpor Hitleru a jednaFrancuska ogromna drzava ,nekadasnja kolonijalna sila klekla pred Hitlerom za par dana.

 2. Šomi says:

  Da imamo m... kao što nemamo,treba da prekinemo diplomatske odnose sa Francuskom.Srbijo osvesti se!

 3. Dardanac says:

  Pa francuska je banana-država, sad se vidi. Tužna Rodanija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *