SKANDAL U HRVATSKOJ: Disk koji je Vučić dao Pusićevoj ukraden

SKANDAL U HRVATSKOJ: Disk koji je Vučić dao Pusićevoj ukraden

13 marta 2014

Tuybe Vucic Pusic 6755Hard disk sa snimcima Hrvatske iz vazduha, koji je šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić dobila u Beogradu od prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, ukraden je prošle nedelje u Zagrebu! Ovu neverovatnu priču otkriva zagrebački ”Večernji list”, a drama je trajala ceo jedan dan. Policija je veoma brzo otkrila kradljivca, tridesetdvogodišnjeg radnika preduzeća AVR, koje se bavi audiovizualnim rešenjima, od ranije poznatog po sličnim „poduhvatima“.

Kada je u Središnjoj kancelariji Državne geodetske uprave prošle sedmice ustanovljeno da nedostaje disk, zavladala je prava panika. Reč je o dragocenim snimcima koje je Hrvatska dugo tražila od Srbije. Na snimcima, koje je uradila bivša JNA, vide se svi delovi Hrvatske, a dragocene su za proces legalizacije građevinskih objekata, koji je u toku.

Preduzeće AVR je radilo neke radove u prostorijama Geodetske uprave, a pitanje da li je uopšte moguće da se takav hard disk ostavlja bez nadzora. Gde i kako se disk čuvao, drugo je pitanje. Postoje i kopije diska, ali je pitanje kako bi mogao da se zloupotrebi da je trajno nestao.

Kradljivac, koji je odmah dobio otkaz, ali uz otpremninu, jer ima porodicu, tvrdi da je zabunom uzeo disk sa jedne hrpe, ne znajući o čemu se uopšte radi. Ostaje sporno i kako je čovek sa policijskih dosijeom mogao imati pristup najpoverljivijim materijalima.

Odgovora za sada nema, ali je blamaža ogromna. Prvo se godinama čekalo da Beograd pošalje podatke, a sada su preko noći mogli netragom da nestanu. O svemu je obaveštena i kancelarija za nacionalnu bezbednost, pa se epilog celog slučaja tek očekuje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *