СКАНДАЛ У ХРВАТСКОМ САБОРУ: „Сваком Хрвату на граници са непријатељском Србијом оружје у руке!“

SKANDAL U HRVATSKOM SABORU: „Svakom Hrvatu na granici sa neprijateljskom Srbijom oružje u ruke!“

3 oktobra 2018

Rasprava u Hrvatskom saboru je danas u jednom trenutku skrenula sa teme Zakona o nabavci i posedovanju oružja kada se poslanik vladajućeg HDZ-a Stevo Culej založio da „svaki zdrav Hrvat u pograničnom području sa Srbijom ima oružje pri ruci“.

Na to mu je poslanik najuticajnije opozicione SDP Nenad Stazić odgovorio da iznosi fašističke teze, a potom su poslanički klubovi obe stranke zatražili pauzu.

Culej je, naime, poručio da bi Zakon o nabavci i posedovanju oružja podržao kada bi on olakšao da „svaki psihički i fizički zdrav Hrvat, koji se nalazi u pograničnim delovima s bivšom neprijateljskom Srbijom, ima oružje pod kontrolom i pri ruci, jer ko zna šta donose noć i budućnost“.Rekao je kako mu je posle rasprava „kolega s leve strane skupštinske sale“ jasno zašto su Hrvati devedesetih razoružani i zašto su morali da kupuju „pumperice“ po 1.500 maraka i metak po dve i po marke. „To je njihov stil — razoružaj Hrvata i naoružaj nekoga drugog“, naveo je Culej.

„Vaša teza da treba dopustiti naoružavanje Hrvata i samo Hrvata ne samo da je opasna već je direktno fašistička. Vi time pozivate da se dodeli oružje onome ko je pre neki dan napao na Dolcu Pupovca, jer nije trebalo da baci paradajz nego bombu. To vi izazivate“, uzvratio mu je Stazić, preneo je Tanjug.

Zapitao je i kako bi to Culej utvrđivao ko je Hrvat. „Pa ne možemo krvnom pretragom da ustanovimo ko je Hrvat, možda po imenu, pa ćemo Štefu i Stjepanu dati oružje, a Stevi nećemo“, rekao je Stazić.

Poslanik opozicione stranke SDP Gordan Maras požalio se na povredu Poslovnika jer je Culej uvredio zastupnike, sugerišući da su oni nekoga razoružali devedesetih, ali mu je zamenik predsednika HDZ-a Miljan Brkić rekao da Poslovnik nije povređen jer Culej nikog pojedinačno nije prozvao, već je samo načelno govorio o politici iz tog vremena, prenela je Hina.

(Sputnjik)

KOMENTARI11 komentara

 1. Velika Metla says:

  .......svaki psihički i fizički zdrav Hrvat.....! Nemoj se brinuti lako ćete takve naoružati! Neće vam trebati više od par pištolja!

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Upravo tako; toliko je psihički i fizički zdravih hrvata da im je dosta nekoliko pucaljki da pošalju za Slavoniju :-))) Al opet, ima li uopšte oni koga da naoružaju kad im svi hrvati pobegoše u Nemačku,EU,Kanadu i ko zna gde, iz te njihove Kromanjonije, državice bede i dugova? Ja ne veruje da ima...možda stare babe i dede :-)

 2. milorad says:

  Brate sve su ludji i ludji, sad to me baš i zabole ali šta kao stvarno umisle da mogu da nas napadnu.Jeste da će da puknu ko lubenice ali to bi bio bespotreban i VRLO KRVAV RAT a kako stvari stoje ako broj odžačara u tom društvu dostigne kritičnu tačku, imaćemo na kraju napad sa njihove strane, bez povoda i razloga i mučki, sigurno.

  • Dane Radakovic says:

   ulazi mate slobodno u srbiju netraba ti puska nema voske srbija ima samo zadruga da se gleda

 3. Dani says:

  Anamneza:bivsi Srbin,Diagnoza:'rvat :)))))

  • milorad says:

   hahaha TAČNA diagnoza, jedina terapija, dosta metala-iamju manjak gvoždja u glavi:)

 4. Satanisti says:

  U borbi za nwo. Baš ih briga što prokletstvo na svoju decu navlače. Biti kurvat je F dijagnoza sa posledicama po narod Božji. Sprema nam se opet biti mučki ubijen na pravdi Boga "u ime boga".

 5. Beli Orao says:

  Džabe se naoružavate Krvati , dođi ćemo na ovaj ili onaj način do vašeg vrata!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *