СКАНДАЛ У НЕМАЧКОЈ: Ангела Меркел са црним чадором на глави и минаретима у позадини

SKANDAL U NEMAČKOJ: Angela Merkel sa crnim čadorom na glavi i minaretima u pozadini

6 oktobra 2015

merkel-1_620x0 335Nemačka televizija ARD je u emisiji „Beriht in Berlin“ pokazala fotomontažu kancelara Angele Merkel sa crnim čadorom na glavi i minaretima u pozadini, što je na društvenim mrežama izazvalo puno kritičkih komentara i kritika da je televizija otišla predaleko i čak negativno iskoristila slobodu medija, prenose danas nemački mediji.

ARD je odlučno odbacio sve kritike da takvom formom izražavanja može doprineti rastu neprijateljske propagande protiv islama.

„Radujemo se kritikama i žalimo veoma što našu predstavu nemačkog kancelara neki nisu razumeli…. To je bilo u vezi sa temom emisije o vrednostima našeg društva. Moderator emisije je govorio o uspesima našeg zapadnog društva – slobodi mišljenja, slobodi medija i ravnopravnosti. Te slobode odslikavaju se u formi naše predstave. Naravno, tom slikom smo želeli i da probudimo pažnju i polarizaciju…“ saopštio je javni servis ARD, naglašavajući da oni, ipak, smatraju legitimnim takvu formu izražavanja i da odlučno odbaciju sve kritike da će takvim načinom doprineti rastu neprijateljske propagande protiv islama, prenose mediji.

U opštoj navali izbeglica na Nemačku, zbog čega se Merkelova našla na udaru političara i iz sopstvenih političkih redova i najnovijim procenama da bi se u Nemačkoj do kraja godine moglo naći i 1,5 miliona izbeglica, mediji, a i ARD, postavljaju osnovna pitanja kako će to uticati na zapadne vrednosti nemačkog društva i da li je zemlja u stanju da se izbori sa tolikom lavinom ljudi.

KOMENTARI



Jedan komentar

  1. Đavo says:

    Ne dirajte mi Angelu, inače ću vam poslati Obamu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *