SKANDAL U NOVOM SADU: Đaci dovikivali glumcima tokom predstave „crkni“ i hoćeš li umreti više“

SKANDAL U NOVOM SADU: Đaci dovikivali glumcima tokom predstave „crkni“ i hoćeš li umreti više“

1 marta 2014

narodno_pozoriste_novisad_3Predstava „Antigona“ Akademije umetnosti u Novom Sadu prekinuta je u četvrtak uveče u Srpskom narodnom pozorištu zbog buke i divljanja novosadskih srednjoškolaca u publici, što je glumce isprovociralo da napuste scenu.

„Antigona“ je izvedena za učenike prvih godina srednje ekonomske i tehničke škole u okviru projekta „Školska lektira u pozorištu“. Dok se na sceni igrala „Antigona“, među srednjoškolcima se paralelno dešavala njihova „predstava“. Glumci su se od buke jedva međusobno čuli, a umesto aplauza, iz publike dopirala su dobacivanja poput „crkni“, „plači“, „hoćeš li umreti više“.

– Sa njihovim dovikivanjima, urlanjem i glasnim razgovorima telefonom tokom predstave, ni uz najbolju volju nismo više mogli da se nosimo, remetili su nam koncentraciju – kaže glumica Jovana Belović.

Profesorka Akademije umetnosti i poznata glumica Jasna Đuričić, ocenila je da je ovo pokazatelj „kuda mi svi zajedno idemo“.

– To je poprilično razočaravajuće, ne nudi neku nadu u našu budućnost, a ti mladi ljudi jesu naša budućnost, pa je ovo zapravo bio pokazatelj kuda mi svi zajedno idemo – kaže Đuričićeva.

Koordinator projekta Žanko Tomić kaže da deca jesu bila nemirna, ali da bi „Antigonu“ možda trebalo igrati za neke starije uzraste. Gradski sekretar za obrazovanje Radomir Dabetić odbio je da prokomentariše ovaj incident.

PREDSTAVA PROVOCIRALA UČENIKE?

Prema rečima direktora Srednje tehničke škole Stanka Matića, svi profesori su sedeli u prvom redu odakle nisu mogli da vode računa o deci, od kojih je većina u pozorištu bila prvi put. Ali, iako nije pogledao predstavu, on odgovornost prebacuje i na glumce.

Predstava je na neki način provocirala učenike da i oni iskažu svoje viđenje ili emocije na malo glasniji način nego što bi trebalo – rekao je Matić.

(Novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. vlada says:

    Klinci su totalno razvaljeni!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *