СКАНДАЛ У ПЉЕВЉИМА: Забранили Академију о уједињењу са Србијом

SKANDAL U PLJEVLJIMA: Zabranili Akademiju o ujedinjenju sa Srbijom

26 oktobra 2018

Vlast u Pljevljima koju predvodi Demokratska partija socijalista a u kojoj su još i Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate, zabranila je Svečanu akademiju povodom krsne slave grada Svete Petke i 100 godina od oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i Srbije, a koja je trebalo da se održi u petak veče sa početkom u 19 časova u Domu Vojske.

Akt o zabrani potpisao je opštinski sekretar za kulturu Mersudin Halilović, inače član stranke Socijaldemokrate predsednika crnogorske Skupštine Ivana Brajovića.Organizator skupa Srpski kulturni centar „Patrijarh Varnava“ iz Pljevalja ranije je za održavanje skupa zatražio salu Doma kulture što nije odobreno, ali je odobrena sala Doma Vojske. U aktu koji je u petakuručen organizatoru zabranjuje se korišćenje i sale Doma Vojske, uz izgovor da je korišćenje sale zatraženo samo za Akademiju povodom krsne slave grada Svete Petke i obrazloženje:

-Obaveštavamo Vas da povlačimo saglasnost o ustupanju sale Doma Vojske Crne Gore za navedenu Svečanu akademiju, zato što je događaj koji planirate, po svojoj sadržini suprostavljen državnim tekovinama Crne Gore i nije primeren ni istorijskom ni savremenom trenutku Crne Gore i Pljevalja.

Inače, svečanosti povodom Svete Petke i oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i Srbije održavaju se u Pljevljima već decenijama, jer je ovaj grad na taj datum, 27. oktobra, dva puta oslobođen – 1912. godine od Turske i 1918. godine od Austrugarske.

Na Akademiji je trebalo da govori i Njegovo preosveštenstvo episkop mileševski Atanasije, predsednik Srpskog nacionalnog vijeća Crne Gore Momčilo Vuksanović, akademik Ljubomir Zuković, a u kulturnom programu nastupe brojni izvođači iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

KOMENTARI3 komentara

  1. kokan says:

    Ima dana.Pamtii pa vrati

  2. milorad says:

    socijaldemokratska stranka????!! koja sprdačina oni nemaju pojma šta je to u njihovom imenu.Kakvi looseri u stvari glume vlast i tamo i ovde, to je za plakanje, samo se pitam dokle ćemo mi svi zajedno da plačemo , jer ti looseri bi u stvari trebali da koriste papirne maramice.Mislim da je ovo sad dno dna i da će konačno ljudima da pukne film u vezi mnogo čega.Ne treba se plašiti promena , svi kvaliteti ostaju u stvari pod uslovom da se samo kikiriki političari i lopovi najure,pad demokratske stranke u srbiji je lep primer kko nestanka"NEZAMENLJIVIH I BOGOM DANIH LAŽOVA, PROGRESIVNIH LOPOVA" nije ništa bitno upropastio, NIKO od njih nije ni kompetentan ni dobronameran. to je samo masa parazita koji žele što duže da parazitiraju(ko gliste u stomaku).Vučić je recimo pokušao to normalnim i rauzmnim putem da promeni ali teško.Moj savet vučići je da napusti tu budjavu stranku lažova i da osnuje NOVU stranku jer oni bez njega nisu NIŠTA. Drago mije da se bar JEDAN čovek nakako pojavio IZBORIO i pokušao da nešto promeni ali sa celom tom ekipom birokrata to nije moguće makar im čovek ponudio da i dalje lepo žive ali kao protiv uslugu da nešto i URADE.Problem je u tome što oni NIŠZTA ne umeju i nemoogu da urade sem da glancaju barske stolice, glume višu srednju klasu ili čak ELITU!! i busaju se u prsa kao imaju ovo ili ono, sve je to stoka koja mora da se pošalje tamo odakle je i došla.Ista scena je i u CG i mislim da će baš crnogorci da pokrenu proces oslobodjenja srpskog naroda od jedne male gupe odrodjenih sumanutih oportunista koje baš, ali BAŠ zabole i za srbiju i za CG i za bilo koga na ovoj planeti ako nisu članovi njihove šire familije , mada i familiju u glavnom preziru.Ceo problem srbije i CG je NEPOTIZAM,u svojoj najgoroj i terminalnoj formi i mislim da će sada to dobiti jasno NASILNU formu, jer kak e ONI lepo sankaju na brojevima familije tako i neki drugi ljudi mogu da zaključe da je to dobra ideja i da ih ima MNOGO VIŠE OD FAMILIJE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *