СКАНДАЛ У СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТУ: Помпео викао и псовао новинарку

SKANDAL U STEJT DEPARTMENTU: Pompeo vikao i psovao novinarku

25 januara 2020

Američki državni sekretar Majk Pompeo vikao je, uz psovke, na novinarku Meri Luiz Keli posle intervjua koji je prekinuo, nezadovoljan što mu je postavljala pitanja o Ukrajini, javio je Nešenel pablik radio (NPR).

Intervju je bio dogovoren i vođen u Stejt departmentu, ali Pompeo nije hteo da odgovori na ponovljena pitanja o Ukrajini i američkoj ambasadorki u Kijevu, navodeći da je pristao na intervjuu o politici administracije prema Iranu. Novinarka je tvrdila da je sa njegovim saradnicima dogovoreno da i Ukrajina bude jedna od tema.U saopštenju NPR kaže se da je „odmah posle pitanja o Ukrajini, intervju završen“.

Pompeo je ustao i gledao u Meri Luiz Keli nekoliko sekundi, a zatim napustio sobu. Njegov saradnik zamolio je novinarku da pođe za Pompeom u njegove odaje u Stejt departmentu, bez diktafona, navodi se u saopštenju NPR.

Pompeo je u sobi glasno izrazio nezadovoljstvo zbog pitanja o Ukrajini. Više puta je upotrebio psovke i pitao novinarku: „Da li mislite da je Amerikancima stalo do Ukrajine?“

Novinarka je kasnije rekla: „Odveli su me u privatne odaje sekretara, gde je čekao i vikao na mene otprilike isto onoliko dugo koliko je trajao intervju“.

Prema njenim rečima, koristio je psovke, prenosi Tanjug.

Onda ju je upitao da li bi mogla da nađe Ukrajinu na mapi, a kad je potvrdno odgovorila, pozvao je saradnike da mu donesu mapu sveta bez obeleženih zemalja.

„Pokazala sam mu Ukrajinu. Onda je sklonio mapu. Rekao je — ljudi će čuti o ovome, okrenuo se i kazao da ima posla, a ja sam mu zahvalila na izdvojenom vremenu i otišla“, rekla je novinarka.

Ni Bela kuća ni Stejt department nisu odgovorili na upit Si-En-Bi-Sija za komentar.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kosovac says:

    Teško je poverovati nekom novinaru, naročito novinarki. Zato što su novinari veoma kompromitovani, naročito oni sa engleskog (zapadnjačkog) govornog područja.

    • Kosovac says:

      Na primer, sorošoidni novinar zakaže intervju sa Veljom Ilićem, i onda napadno počne da ispituje Ilića i korupcionaškim poslovima njegovog brata. Znači, nekulturno, van dogovora i konteksta. Onda Velja Ilić iznerviran pukne, pa išutira tog novinarčića. I umesto da ostali kulturni novinari izkritikuju svog nekulturnog kolegu, oni počnu da bacaju drvlje i kamenje na Velju Ilića, naravno to njemu kod srpskih idiota mnogo umanjuje ugled. A zbog išutiranog novinara, novinarska bulumenta naravno traži beneficirani radni staž, čak i da novinari budu službena lica. ……….I ova sorošoidna novinarka, došla kod Pompea koji ima visoku državnu funkciju, i počela da palamudi o Ukrajini, umesto o temi za koju je zakazala intervju. A Pompeo glupča, umesto da je išutira, išamara ili na neki drugi način privede pameti, on se histerično dere bez veze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *