СКАНДАЛ У СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТУ: Помпео викао и псовао новинарку

СКАНДАЛ У СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТУ: Помпео викао и псовао новинарку

25 јануара 2020

Амерички државни секретар Мајк Помпео викао је, уз псовке, на новинарку Мери Луиз Кели после интервјуа који је прекинуо, незадовољан што му је постављала питања о Украјини, јавио је Нешенел паблик радио (НПР).

Интервју је био договорен и вођен у Стејт департменту, али Помпео није хтео да одговори на поновљена питања о Украјини и америчкој амбасадорки у Кијеву, наводећи да је пристао на интервјуу о политици администрације према Ирану. Новинарка је тврдила да је са његовим сарадницима договорено да и Украјина буде једна од тема.У саопштењу НПР каже се да је „одмах после питања о Украјини, интервју завршен“.

Помпео је устао и гледао у Мери Луиз Кели неколико секунди, а затим напустио собу. Његов сарадник замолио је новинарку да пође за Помпеом у његове одаје у Стејт департменту, без диктафона, наводи се у саопштењу НПР.

Помпео је у соби гласно изразио незадовољство због питања о Украјини. Више пута је употребио псовке и питао новинарку: „Да ли мислите да је Американцима стало до Украјине?“

Новинарка је касније рекла: „Одвели су ме у приватне одаје секретара, где је чекао и викао на мене отприлике исто онолико дуго колико је трајао интервју“.

Према њеним речима, користио је псовке, преноси Танјуг.

Онда ју је упитао да ли би могла да нађе Украјину на мапи, а кад је потврдно одговорила, позвао је сараднике да му донесу мапу света без обележених земаља.

„Показала сам му Украјину. Онда је склонио мапу. Рекао је — људи ће чути о овоме, окренуо се и казао да има посла, а ја сам му захвалила на издвојеном времену и отишла“, рекла је новинарка.

Ни Бела кућа ни Стејт департмент нису одговорили на упит Си-Ен-Би-Сија за коментар.

KOMENTARI2 коментара

  1. Косовац says:

    Тешко је поверовати неком новинару, нарочито новинарки. Зато што су новинари веома компромитовани, нарочито они са енглеског (западњачког) говорног подручја.

    • Косовац says:

      На пример, сорошоидни новинар закаже интервју са Вељом Илићем, и онда нападно почне да испитује Илића и корупционашким пословима његовог брата. Значи, некултурно, ван договора и контекста. Онда Веља Илић изнервиран пукне, па ишутира тог новинарчића. И уместо да остали културни новинари изкритикују свог некултурног колегу, они почну да бацају дрвље и камење на Вељу Илића, наравно то њему код српских идиота много умањује углед. А због ишутираног новинара, новинарска булумента наравно тражи бенефицирани радни стаж, чак и да новинари буду службена лица. ……….И ова сорошоидна новинарка, дошла код Помпеа који има високу државну функцију, и почела да паламуди о Украјини, уместо о теми за коју је заказала интервју. А Помпео глупча, уместо да је ишутира, ишамара или на неки други начин приведе памети, он се хистерично дере без везе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u