СKАНДАЛ ВЕKА ПОТРЕСА БРИСЕЛ: Оптужен шеф белгијских обавештајаца! Одавао ВОЈНЕ ТАЈНЕ Србима?

SKANDAL VEKA POTRESA BRISEL: Optužen šef belgijskih obaveštajaca! Odavao VOJNE TAJNE Srbima?

15 februara 2019

Savezni tužilac pokrenuo je istragu protiv jednog od šefova belgijske vojne spoljne bezbednosne službe ADIV zbog sumnje da je radio za Rusiju.

Obaveštajac je navodno tokom specijalne operacije u Srbiji 2016. godine dostavio tajne informacije srpskoj vezi. Belgijski list „De Morgen“ prenosi da je „srpska veza bila dvostruki agent koji je radio za Rusiju“ i navodi da je osumnjičeni belgijski visoki kontraobaveštajac Klement Vandenbore odbacio te optužbe iznesene u izveštaju jednog agenta službe ADIV.

Istragu povodom optužbi protiv Vandenborea pokrenuli su belgijski savezni tužilac i parlamentarni odbor za nadzor bezbednosnih službi.

Briselski portal Euobserver navodi da je belgijski obaveštajac Vandenbore „osumnjničen da je tajne informacije predao jednoj Srpkinji za koju se sumnja da je bila ruski agent“.

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  Odavao tajne Srbima????? Hahahahahahahahahahha..............,ajdeeeeeeeeeeeee................,evo skoro 20 godina vidimo velike koristi od tih,i sličnih tajni! Cirkus! Hahahahahahahahahahahaha..........!

 2. petrovgrad says:

  Koji je faktor Belgija na svetskoj sceni.

 3. Gardista says:

  Eeee koliko je takvih.

 4. Dule says:

  hrabra belgijska vojska, ruski SRBI su svuda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *