СKАНДАЛ! Зимоњића играчи „иза леђа“ сменили са места селектора

СKАНДАЛ! Зимоњића играчи „иза леђа“ сменили са места селектора

18 децембра 2020

Нови селектор Дејвис куп репрезентације Србије је Виктор Троицки, а са те функције је смењен Ненад Зимоњић.

Досадашњи селектор се тим поводом огласио путем Твитера, а како наводи са функције су га „иза леђа“ сменили репрезентативци.

– Веома сам изненађен одлуком играча да ме смене са позиције селектора Дејвис куп тима Србије. Имао сам жељу да наставим са радом на тој позицији, са чиме су сви играчи били упознати, као и са роковима за пријаву нових кандидата – написао је Зимоњић у објави за јавност.– Након истека рока за пријаву 24. октобра, саопштено ми је од стране ТСС да сам једини кандидат који је испунио све услове. У прилог томе иду и одлични резултати који су постигнути за време мог мандата (од 2017. до 2020. године), сјајне атмосфере у тиму, као и моје знање и искуство стечено током 26 година насутпања за репрезентацију.

Потом је објаснио мало боље како се све десило.

– Позвао ме је телефоном 1. новембра и обавестио да су играчи имали састанак у Паризу тог дана и да су изразили жељу да он буде нови селектор, без објашњења и конкретних разлога зашто ме смењују. Напомињем да нису са мном разговарали ни у једном моменту о евентуалним проблемима, незадовољству или могућој промени селектора. Трудио сам се да помогнем свих нашим играчима и да им будем подршка, не само у репрезентацији. Неколико дана касније, 3. новембра сам сазнао да су играчи накнадно доставили молбу ТСС да Троицки буде нови селектор, 25. новембра ми је саопштена одлука ТСС да конкурс буде продужен до наредне суботе.

На крају, истакао је да је поносан на све што је постигао са Дејвис куп репрезентацијом.

– На све те резултате сам поносан, као и на чињеницу да су ме играчи изабрали да будем селектор и за Дејвис куп и за АТП куп. С тим у вези сам био уверен да се моја стручност, искуство и знање не доводе у питање – поручио је Зимоњић.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. persida says:

    Gde je humani Nolo da se oglasi povodom ovoga. Nigde, jer ga situacija u srpskom tenisu ne interesuje. Taj zivi za dolar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u