СКАНДАЛОЗАН МИТИНГ У НОВОМ ПАЗАРУ: Угљанин позива на линч полиције

SKANDALOZAN MITING U NOVOM PAZARU: Ugljanin poziva na linč policije

5 marta 2018

Na mitingu „Za slobodu i sigurnu budućnost“, koji je u petak posle podne, nakon džume (glavne nedeljne molitve) održao u centru Novog Pazara, pred nekoliko stotina svojih pristalica, delom pridošlih iz Tutina i sa Peštera, Sulejman Ugljanin je ponovo „prevazišao sebe“, osim što je Srbiju optužio za nakažnjavanje ratnih zločina nad Bošnjacima (Sjeverin, Štrpci, Kukurovići….), zlostavljanje i progon svojih sunarodnika, lider SDA i predsednik BNV-a je rekao da se, dok je bio u vladi, uverio „da je Srbija veliko zlo i da njom vladaju banditi“.

– Tražimo da Bošnjaci dobiju status naroda, a Sandžak punu autonomiju sa svojim istitucijama, da u Sandžak dođu policija i druge strukture Evropske unije, Oebsa i NATO-a i da brane Bošnjake, tražimo da se procesuiraju svi koji su devedesetih godina počinili zločine nad Bošnjacima, da se do prvog juna ove godine u svim državnim institucijama, a posebno u policiji i pravosuđu, usaglasi nacionalna struktura – rekao je, između ostalog, Ugljanin.

Potom se posebno ustremio na pravosuđe i policiju čije pripadnike je nazvao banditima, ubicama i izdajnicima…

Ugljanin: Srpska država je za Bošnjake genocidna tvorevina

– Dajemo im rok od tri meseca da sve to isprave i reše, do tada nemojte da se zaustavljate na zahtev policajaca i da se odazivate na sudske pozive, bahatim policajcima koji zloupotrebljavaju svoj položaj na licu mesta svucite uniformu i ostavite ih u „čamaširama“ (gaćama), ako treba, u borbi za svoja i prava drugih, i pobijte se sa njima – poručio je, između ostalog, Ugljanin.

Vulin: Pravosuđe na potezu

Sulejmanom Ugljaninom ne treba da se bavi politika već pravosuđe, on treba da odgovara za svoje izjave, ističe u svom reagovanju ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodaje:

– Ako je Srbija pravna država onda zakoni moraju da se primenjuju, a pozivanje na pobunu i rušenje ustavnog poretka mora biti kažnjeno. Zlo koje Ugljanin priziva nije iz njegove glave, pa ni iz naše zemlje, ali kada ga već izgovara kao svoje neka bude spreman da za njega i odgovara. Ovo nije prvi put da Srbi i Bošnjaci u Raškoj oblasti pokušavaju da se posvađaju i zakrve, neće mu proći, Vojska Srbije je tu da brani sve svoje građane, Srbija sve svoje građane voli i poštuje pođednako i na isti način.

(vesti-online.com)

KOMENTARI3 komentara

  1. Ilija Krneta says:

    to UGLJANIN kad moze taci dobiti drzavu od vucica zasto nebi i ti samo cepaj srbiju kad srbi jedu sendvice a nece srbiju da cuvaju uzimaj onaj ko voli srbsku zemlju zivijo turcine

  2. Željko says:

    Pa vi pružate potporu Dodiku, a Sandžak postoji kroz povijest a entitet Republika Srpska od konca 1995., znači sa Bošnjacima ste 1:1 još da i Hrvatska da potporu Žigmanovu i Hrvatima u Vojvodini i to je to...

  3. Miraš says:

    Ista je to kuhinja, a unutar nje su samo zapadni recepti i ku(r)vari. Čeka se Bg lutak da nakon svih predaja nekako i prizna Kosovo, a u tom vremenu čekanja lutak Sulejman priprema otcepljenje i osamostaljenje Sandžaka. Uglavnom Beograd je ključni kazan sa sve izdaje, bez učešća Beograda nema prave i uspešne izdaje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *