СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА ЕРДОГАНА: Дали сте награду РАСИСТИ ХАНДKЕУ који негира ГЕНОЦИД У БОСНИ

SKANDALOZNA IZJAVA ERDOGANA: Dali ste nagradu RASISTI HANDKEU koji negira GENOCID U BOSNI

10 decembra 2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas Nobelovu akademiju da je nagradila narušavanje ljudskih prava time što je nagradu za književnost dodelila Peteru Handkeu, koji je kritikovan zbog podrške nekadašnjem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću.

– Davanjem Nobelove nagrade za književnost rasisti, koji negira genocid u Bosni i brani ratne zločince i to 10. decembra na Dan ljudskih prava, ne znači ništa drugo nego nagrađivanje za kršenje ljudskih prava – rekao je Erdogan, prenosi Rojters.Turska je rekla i da se pridružila drugim zemljama koje bojkotuju ceremoniju uručenja Nobelove nagrade u znak protesta zbog izbora Handkea.

Rojters navodi da je Handke (77) davao podršku Miloševiću i govorio na njegovoj sahrani 2006. godine. Handkeu će danas biti uručena nagrada i novčani iznos od 935.000 dolara.

KOMENTARI14 komentara

 1. Kulak says:

  Budaletina.

 2. Slobodanka says:

  Ako je Alija Izetbegović planirao masakr u Srebrenici, kao što neki svedoci tvrde, da bi rezultat koristio u političko propagandne svrhe, da li bi i Tajip Erdogan mogao biti sposoban za tako nešto? Sećate li se onih nekoliko velikih terorističkih akata u Ankari i u Istanbulu sa puno civilnih žrtava? Ako se povodom velikog terorističkog napada u Parizu ozbiljno sumnja kako su i šta su tada zapravo radile najviše francuske bezbednosne službe, zašto takav veliki scenario ne bi bio moguć i u Turskoj?

 3. Ljotićevac says:

  Jedi gomna,lojavo ture. Turska će kad tad biti zbrisana sa karte sveta. Veštačka ljubav između vas i Rusa će da pukne i nastaće haos.Izvući će te deblji kraj.

 4. milorad2 says:

  ovaj će loše da završi, upravo je izdao sve ono što se ovde dogovarao, bolje mu je bilo da ćuti ako je već mislio da zabije nož u ledja srbiji i rusiji:)Ova mala crtica neće šproći nezapaženo , tamo gde se gleda SVE.

 5. Miroslav says:

  Genocid je kad se počini masovno ubijanje svih, žena, dece i staraca, u prevodu civila. U Srebrenici su pobijeni Naser Orić-evi vojnici koji su pobili više od 3500 Srba civila u trajanju od tri godine pre Mladićeve odluke da zauzme Srebrenicu i tako zaustavi ubijanje Srpskih civila od muslimanskih snaga. Hitler je pobio 6 miliona Jevreja i taj zločin nije označen kao genocid a ne 2500 Orićevih pobijenih vojnika. Cifra je kasnije naduvana na 7000 jer toliko su Amerikanci tražili da bi bombardovali Vojsku Republike Srpske. Dan danas, muslimani koji su na spomeniku rade, primaju penziju i žive a dodali su i žive i mrtve na spisak da bi se Srbi okrivili za genocidan narod.

  • Nataša says:

   Apsolutno tačno. Milion posto.

 6. Rajko says:

  Nemci turci bi voleli da se u Bosni desio genocid jer bi to doveo do inflacije i smanjenja znacaja genocida koje su oni dokumentovano i nedvosmisleno izvrsili! Zato se toliko palena "dzenosajd"...

 7. Tursko prijateljstvo says:

  Toliko o prijateljstvu Erdogana i Vučića.

 8. Branimir says:

  Tako to izgleda sa njegove tacke gledista. On govori kao odgovoran lider jedne velike i jake muslimanske drzave, sigurno da je ta odluka dovela do velikog nezadovoljstva medu muslimanima. Mi se ne slazemo oko toga. I vjerovatno i necemo nikada. Tako da ne bih pravio nesto veliko od ovoga. Turska ima svoje ligitimne interese i ona ih brani. Tako i mi treba da se ponasamo prema nasim interesima.

 9. Hagbard says:

  Vidi ko nam to kaze. A on teroriše Kurde, i negira genocid nad Jermenima!

 10. Trn says:

  Naravno da bi se Erdogan veoma radovao da su Nobelovu nagradu za književnost dobili, dok su bili živi, Alija Izetbegović za "Muslimansku deklaraciju" i Franjo Tuđman za "Bespuća povijesne zbilje". Obojica bi dobili po trg u Ankari i Carigradu. A ovako mu preostaje, i bilo bi mnogo bolje i korisnije, da mu se Turci suoče sa svojom prošlošću i nebrojenim najmonstruoznijim zločinima koje su počinili kroz duge vekove ropske vladavine i po velikim područjima Balkana, kao i da se suoče sa genocidom koji su počinili nad Jermenima. Ima on mnogo posla u Turskoj. A teško je poverovati u to da on ne zna šta je genocid.

 11. dinki says:

  Srbija za početak treba da prizna stvarni genocid koji su balije počinile nad Jermenima,još jednom nit u more mjere nit u Turke vjere.

 12. persida says:

  Erdo nije procitao jednu knjigu u zivotu, a pljuje po Handkeu. Primitivac i los politicar, bez manira.

 13. XXX says:

  Ova turkesina se usudjuje da prica o "genocidu" u Bosni. A sto cemo sa pravim genocidom u Jermeniji gdje ste ubili dva miliona civila!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *