СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА ВЕСЕЉИЈА: Албанци протерани из Ниша населили Приштину!

SKANDALOZNA IZJAVA VESELJIJA: Albanci proterani iz Niša naselili Prištinu!

16 maja 2019

Predsednik skupštine samoproklamovanog Kosova Kadri Veselji posetio je u četvrtak lokaciju na kojoj će biti izgrađen „Memorijal progona Albanaca od strane srpskih snaga“.

Tokom posete ovom mestu Veselji je rekao da su mnogi Albanci proterani iz Niša došli u Prištinu. Prema njegovim rečima, većina građana današnje Prištine došla je tačno sa tog mesta, prenosi „Indeks onlajn“.

„Srbi su se mnogo uvredili kada sam danas tokom obraćanja pomenuo Niš. Međutim, Niš je bio nastanjen mnogim Albancima koji su kasnije proterani. Naši stari Prištinci su došli iz niške zone, posebno iz okoline Kuršumlije. Tu sam da još jednom potvrdim posvećenost institucija tzv. Kosova da u petak donesu te pravedne odluke“, rekao je Veselji.

Po njemu, železnička stanica će u petak biti predložena za „Muzej proterivanja“, dolaziće deca, stranci i ljudi sa humanitarnim duhom da vide taj deo stvarnosti koji ima naš narod, prenose „Večernje novosti“.

„Ponosni smo na svoju stvarnost, zločinci će odgovarati, tribunal će se dogoditi, jer se mora desiti pravda, a to je naša realnost koju ne smemo zaboraviti. Ovo nije trka između nas, ali svaka reč koju izgovorim i bilo koja akcija koju sam preduzeo ne osvaja poene, a meni nije krivo za ono što kažu“, rekao je Veselji.

„Tu će biti i pamćenje ovog kolektivnog zločina i ako govorimo o pravdi, ljudskim bićima, zločincima koji moraju da odgovaraju, onda će biti podrške od međunarodnih faktora. Ono što se desilo sa Evropskim parlamentom, desiće se i sa drugim državama, samo moramo da radimo profesionalno da bi nas podržali. Nije kasno za to, ali kasno je za one koji su van svoje senke. Srpska država mora da plati za zločine, zločince nećemo ostaviti da mirno spavaju, tako da za njih nema tolerancije“, zaključio je on.

Izvor: rs.sputniknews.com

KOMENTARI9 komentara

 1. Gardista says:

  Bolesti, spasi ovog neandertalca.

 2. Za Srbiju says:

  Sprdaju se sa nama. Vreme je da vratimo Skadar i Drač. Moramo tužiti Tursku za islamizaciju Srba, kao i za genocid koji je trajao vekovima. Sve lepo naplatiti. A muslimane im poslati u Tursku. Sve sa šiptarima.

 3. Petar says:

  Tako i treba sa Srbima Gebelsova propaganda šta izdajnici u Srbiji ne govore o genocidu i etnićkom čišćenju Krajine, pola Bosne i dela Crne Gore i Makedonije od Srba? Ko im nrani pa njihove gazde sa zapada koji satanizuju Srbe sa svim našim neprijateljima i bivšim i današnjim saveznicima fašista.

 4. petrovgrad says:

  Naša demokratska vlast posle 5 oktobra ovakve zlikovce po nalogu Nataše Kandić oslobodili iz zatvora.

 5. Mile says:

  Aha. Lažljiva propaganda radi sa ciljem da sakriju da su Šiptari dolazili i došli iz Albanije na Kosovo i Metohiju, nego stigli su tamo iz Niša. Cccc.

 6. Rusofil says:

  Ove vratiti na Kavkaz odakle su I dosli.

 7. Djoka Brica says:

  Pitanje da li Srbija ima tajnu sluzbu? I zasto ovo sve moramo da trpimo umesto kao Israel da odradimo nas posao.

 8. Ilija Cvorovic says:

  Dragi moji siptari, izgleda vam se smesi plivanje preko Jadrana. Ovaj vas veseljak ce avionom, a vi nazalost malo prsno,malo ledjno.... a jbg sta ti je zivot

 9. milorad2 says:

  Ma ne treba više obraćati pažnju na nebuloze iz prištinskog zavoda za umobolne, to je sve smešno.Nego treba podmazati oružje, sve ostalo je gubljenje vremena sa njima.Neću da ih odvalim ni zbog kosova, ni zbog mrtvih srba, ni zbog žute kuće, odvaliću ih zato što prezirem životinje koje govore, a lepo je svet,uredjen tako da životinje nemaju DAR GOVORA,baš zbog ovakve stoke, koja balavi dok priča budalaštine.Preseđće mu dugačka jezičina.Samo nek prdi i dalje sa svakom rečenicom koju nabode, ovaj regrutuje više srba nego što može da zamisli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *