СКАНДАЛОЗНО! Док Курти шаље Росу на Србе, у Београду промоција књиге његове жене

SKANDALOZNO! Dok Kurti šalje Rosu na Srbe, u Beogradu promocija knjige njegove žene

24 septembra 2021

Dok traje napetost na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, zbog odluke premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, u Beogradu je promovisana knjiga „Ideja slobode i samoopredeljenja“ Rite Augestad Knudsen, Kurtijeve supruge.Tim povodom Helsinški odbor za ljudska prava koji je preveo knjigu na srpski jezik organizovao je i razgovor na temu samoopredeljenja.

Autorka koja se putem zuma uključila na konferenciju, zahvalila je organizatoru na prevodu i organizovanju razgovora na temu prava na samoopredeljenje.

U razgovoru su pored Sonje Biserko učestvovali direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić, profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Dragan Đukanović.

Onlajn su se uključili direktor Kosovskog instituta za istraživanja i razvoj (KIPRED) dr Lulzim Peci, profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Nerzuk Ćurak i profesor Pravnog fakulteta u Podgorici Srđan Darmanović.

Autorka je, između ostalog, rekla kako očekuje da će se koncept samoopredeljenja, čije se značenje i koncept menjaju, vratiti u međunarodnu politiku.

Knjiga između ostalog, kako piše u uvodu, govori o tome kako su značajne izjave u 20. i početkom 21 veka na temu samoopredeljenja odražavale borbu koja se vodila oko međunarodnog značenja slobode i bile njen deo, preneo je Tanjug.

KOMENTARI26 komentara

 1. Marko says:

  Ovo samo mogu naši IZDAJNICI da rade ovako, sram ih bilo...

  • Kulak says:

   Upravo smo saznali imena i prezimena šiptarskih lobista u Beogradu.

 2. Gagi says:

  TO je Srpska drzava svih naroda i narodnosti ovoga sveta. Nigde u ovoj drzavi nema podmlatka Srpskih nacionalista, osim u dugackom redu na drzavnoj kasi koju puni Vatikan sa svojim firmama.

 3. Strsljen says:

  Sve moj di mojega...oduzimanje drzavljanstva i papa...pa neka idu u pristinu u nato sator neka se promovisu. Al eto vucko nije uradio nista i nece...sve otislo u pm.Po Srbiji i Srbima pisa ko kako hoce. Zalosno.

 4. Za Srbiju says:

  Da li samoopredeljenje naroda važi i za Srbe u Albaniji i Hrvackoj?

 5. Za Srbiju says:

  Važi li za Baske i Katalonce? Da li važi za Velšane i Škote? Da li važi za Alžirce i Marokance u Francuskoj? I tako redom.

 6. Si Ju Leter Aligeder says:

  A u knjizi edukacija Srbima i ostalim manjinama.

 7. Srbija cveta says:

  Dokaz da je srbija zrela za evropu jer u njojzi vlada ekstra demokracija. Na kraju šta se naša republika razlikuje od ostalih, njima je bitno da se vakcinišemo i slušamo komandu inače nema pasoš, no passara. Brnaby će da nam implementira neku digitalnu igračku koju moramo da turimo u guzu jer meri temperaturu na covid i tako ostanemo bezbedni.

 8. Rafmanjinov says:

  Da i? ZAŠTO SRBIJA NE ZABRANI NVO? KOGA SE PLAŠI? OVE LUDAČE SONJE BISERKO, ĆOPAVE HIJENE NATAŠE KANDIĆ? ZABRANITI, NEKA SE GUBE IZ SRBIJE!

 9. PETROVGRAD says:

  Moćne su to žene. Generale su svojim optužbama strpale po tamnicama Evrope. Još je Srbija u raama iz 1999 godine. Kad se oporavi, ovakve hulje će samo pobeći iz Srbije.

  • Rafmanjinov says:

   Da jesu, da vidimo ima li neko jači od države, drugo, šta su konkretno one uradile za Srpski narod? Ništa, nego isključivo rade protiv njega, ime ovog stanja je kao zvučno helšinski odbor koga briga bre za tamo neki Helsinki, što neće nam doći na slavu? Generali su PRODATI, ZNAŠ KAD BI OVE GADURE MOGLE NEŠTO DA URADE NIKAD. ALI ZATO SU SRPSKI IZDAJNICI PRODALI. SVE NVO ZAKONOM ZABRANITI, I NIŠTA SE NEĆE DESITI.

  • RASPUCHIN says:

   Ratovah tih devedesetih i svačega sam se nagledao , naslušao , doživio i pukom srećom preživio. Prvo , ti generali (a i oni nižih činova) su bili oficiri JNA i j"U"gosloveni , u ogromnoj većini , a svi su bili članovi "SK-Pokret za j"U"goslaviju". Drugo , niko ne sudi pobjednicima i ne radi im ovo šta nama rade ove spodobe. Pobjednici se znaju sa takvima obračunati , posebno sada u jeku virusa i respiratora. Čista rabota , bez da prljaš ruke. A da li je i onaj "U"DBAš "moćna žena" , tj.baba , ili samo predstavnik onih koji Srbima vladaju od , najkasnije , 1945.g.?

 10. I Love Jesus says:

  Ne proklinjite braćo već blagosiljajte i nahranite svoje neprijatelje jer to će biti kučine na glavi njihovoj a gnev Božiji iskra da će ovi goreti od sramote o danu i času pravednog suda Božijeg. Zato Hristos reče ljubite neprijatelje svoje ali iskreno i istinski jer ih samo naša prevelika ljubav može odvratiti od njihovog zla paklenog te se pokaju i obrate Bogu radi istine i pravde koja je u Hristu, neka znaju da će o pravednom sudu Božijem svako od nas dobiti platu svoju po delima našim.

 11. Rocky says:

  Moćne su jer im je ova imitacija od države Srbije to dozvolila.U svakoj zemlji ovakvu destruktivnu đubrad diskretno odrade tajne službe jednim upozoravajućim razgovorom,inače slijede oštrije mjere samo u Srbiji nema ništa od toga pa im se može ovako do sudnjeg dana.

 12. persida says:

  U Srbiji nema vise od 500 Srba, sve ostalo je fukara.

  • novica says:

   ako misliš na sebe ti si najveća FUKARA....

   • Suzuki Vitara says:

    Sidana, usrasice stara folirantska, nije lako Srbin biti, ali je casno i lepo. Ti to ne mozes da razumes, jer si, brabonjak usraski oportunisticki.

  • Marko says:

   ako misliš na sebe ti si najveća FUKARA....

  • Kosovac says:

   @ persida, .....Ala ste se namnožili.

   • persida says:

    Kosovac, cula sam da si na Kosovu. Da li je to tacno?

 13. Marko says:

  Persida bilo bi tri bolje da se lečiš na vreme, jer od tebe nema veće fukare

 14. ilija markovic says:

  ovoga Janjca ljigavca placamo mi on je veci izdajnik i od Biserko i Natase pije sa Haradinajem promovise Kurtija a mi ga placamo jebes takvu drzavu

 15. persida says:

  Zadivljena sam visokom inteligencijom i argumentacijom vasih odgovora. Vi bolje od mene svedocite sta su Srbi danas.

 16. persida says:

  Neko se ocigledno prepoznao u reci "fukara", pa zuri da se opere. Ko drugi nego Kraljevic Marko, onaj sto patriotski tipka, umesto da je na Kosovu. Ali, ni Kraljevic Marko nije sto je bio. Tipkaj Marko, tipkaj.

 17. Darko says:

  Pa kad smo tako ludi, ni dragi Bog nam ne može pomoći. Sam sebe ne cuvas, a hoćeš da te Bog sacuva.

 18. Srbija cveta says:

  Nešto mu se prolepšala ta "žena" sada liči na zgaženu žabu na auto-putu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *