СКАНДАЛОЗНО! Ко и зашто Мили Алечковић отима дете? (ВИДЕО)

СКАНДАЛОЗНО! Ко и зашто Мили Алечковић отима дете? (ВИДЕО)

20 децембра 2017

Клинички психолог, професор и писац Мила Алечковић проживљава ових дана, заједно са својим супругом, праву породичну драму. Девојчица, чији су хранитељи већ две године она и њен супруг, је одузета од стране Центра за социјални рад у Обреновцу и Центра за породични смештај и усвојење Београд.

„Дете чији смо хранитељи долази са простора Косова и Метохије, из избегличке породице, отац јој је преминуо, мајка је тада била болесна, и суд је њу изместио из породице, након чега бригу о њему воде управо ова два центра“.

Даље напомиње да су дете легално преузели на хранитељство када је имало шест година, додавши да јој је чак сада већ бивша директорка Центра за породични смештај и усвојење у Београду захвалила што су преузели девојчицу којој је била потребна љубав.

„Када је дошла била је у ужасном стању, у физичком и психичком растројству, са трулим зубима, ранама и пликовима на кожи, уплашена и у констрантном страху“.

Мила и њен супруг, иначе Француз по националности, прихватили су дете, како каже са великом љубављу, уписали је у елитну школу, хранили је, лечили и радили на њеном самопоуздању. После одређеног времена девојчица се уклопила, порасло јој је самопоуздање, стекла је нове пријатеље, добијала је петице. Међутим, Мила почетком децембра добија позив из Центра за социјални рад из Обреновца да би дошли у посету, након скоро две године хранитељства, како би видели како је сада девојчица, и да провере да ли су услови за њен живот добри.

„Долазе код нас 15. децембра, група од осморо из ова два центра, улазе у стан као да хоће неког да убију, и говоре да девојчица сада иде у нову породицу. Била сам запањена, а девојчица је пребледела када су јој саопштили ову информацију“, ужаснута је Мила. Она тврди да њу и њеног супруга нико није упозорио да ће до овога доћи. Службеници ових центара су млатили неким решењем да дете напушта нашу породицу, а мени то решење нико није унапред послао.

Не знам ни разлог због чега су одвели девојчицу, само су нам рекли да нисмо испоштовали нека правила, а ја не знам која. Наравно да нисам желела да потпишем решење, упали су нам у стан, на агресиван начин саопштили да девојчица мора да нас напусти, а нас нико није ни упозорио нити рекао зашто“, тврди професорка и клинички психолог. Мила је потом уз присуство правника из Центра написала жалбу против решења које су добили и потписала само ту жалбу.

„Били су толико агресивни и насилни да сам имала утисак да су заправо дошли да нас испровоцирају и да ми направило неки скандал, али супруг и ја то нисмо дозволили. Дете су хтели да нам одузму у папучама“, Она даље наводи да су службеници из Центра изашли у ходник и позвали полицију.

„Полицијски службеници су стварно били фини и рекли како им је ово најтежи случај на који су наишли, али да стварно морају да одведу дете“, каже Мила и препричава како је и девојчица вриштајући и клечећи на коленима молила да је не воде. Према њеним речима, неће допустити да се случај овде заврши.

„Девојчица је све изгубила у животу, ми смо је подигли, оспособили за живот. Ово што су из Центра урадили детету је најгори криминални гест учињен према њему, ово је нешто што може да му остави трауму“, говори из професионалног угла Алечковић. Мила страхује да би девојчицу могли да продају.

Имам основану сумњу да се деца у нашој земљи, и то често из тих Центара продају, не знамо куда иду та деца. Ја страхујем да би то могло да се догоди нашој девојчици“, уплакано говори она. На крају додаје да су поднели кривичну пријаву и да се неће смирити док не спасу дете.

KOMENTARI27 коментара

 1. goran says:

  Devojcicu ce najverovatnije poslati u Bondstil, klasicna trgovina organima. Zvanicno ce joj se izgubiti svaki trag. Mila je izabrana zato sto je nacionalista i voli Srbiju. Radi se na njenom rastrojstvu i unistenju.

 2. Nasilje na delu says:

  Znači li to da je otimanje dece počelo?Za rezervne organe, medicinske ili farmako eksperimente, za prodaju, za pedofiliju,...? Unapred upozoravam da pazite šta radite. Stalno mislim zašto je Mesić rekao da će se Srbija kupati u krvi.

  • Velika Metla says:

   Насиље на делу,ауууу....,где ти живиш???!! Па наравно да је почело,ево већ преко 20 година масовно,а пре 50 година појединачно!

 3. Mi says:

  У овом тренутку ово делује као Милин проблем. Међутим ово је проблем Србије и њеног народа, ово је најстрашнији данак у крви....

  • Velika Metla says:

   DR,to su "umne"glave sa zapada napisale knjigu o "pravima žena",ali se nisu setili da napišu i knjigu o obavezama tih istih žena! Naravno da nisu jer bi svako odmah video da bi ta prava žena i njihove obaveze bile u totalnoj suprotnosti! Ista je situacija i sa decom! "umne"glave,opet sa zapada,su napisale knjigu(zakon)o pravima dece,ali nema ništa i o obavezama te iste dece! Bolesni zapad se širi okolo nas! To širenje je samo potvrda one stare poslovice da se "zlo uvek brže širilo od dobra"! Sve zakone koje pišu su sotonistički zakoni,a sotona je odavno osporio ulogu i cilj svojeg Tvorca Gospoda Boga,i naravno da mu je porodica deo plana za uništenje namere Gospoda Boga! No,na svu sreću može onako kako mu je i poručio Gospod,a to je "Možeš kako hoćeš,ali nećeš dokle hoćeš"!

 4. zlatko says:

  Kako ko otima? Pa država Srbija, tj. političari države Srbije. Centri za soc. rad su državna služba. Prema tome, sve je jasno. Političari na vlasti trguju decom.

 5. jagoda says:

  To bi bio kanal da je tako...vec su samo hteli da joj se osvete za njeno antiglobalisticko delovanje.

 6. goran says:

  Da, otimanje dece je pocelo, na to su mnogi upozoravali, kao Fajgelj na primer. Oruzani ustanak ce na kraju biti jedina nasa alternativa.

  • zlatko says:

   Kamo sreće da smo oružani ustanak podigli još pre godinu-dve. Oklevanje nam je donelo samo gubitke i štetu. Što duže čekamo, sve više gubimo.

   • Vladimir Monomah says:

    Za ustanak smo dobrano odocnili, trebao je početi još 1919 , a od tog doba pa naovamo pravi Srbi se rađaju i javljaju samo sporadično. Najboljih među nama nema jer su nesebično davali nadragocenije što imaše - gole živote. Srbin se ne postaje rođenjem i upisom u crkvenu knjigu već stalnim ispitom vrlina! Današnji Srbi-MI- samo smo senke predaka i ovo je isključivo naša greška. Ako mislimo da potrajemo kao narod treba da poradimo na sebi prvo, da smo Srbi kao što behu naši stari danas nam ne bi neprijatelji krojili zakone i odredivali šta je to ispravno s šta ne i to na našoj zemlji...

    • zlatko says:

     Nema tu "odocnili". Moraćemo pre ili kasnije, odocnili ili ne odocnili. Samo odlaganjem otežavamo svoju situaciju. Zato je bolje što pre krenuti u akciju i ne razmišljati jesmo li "odocnili" ili nismo.

 7. goran says:

  Sta ce nama deca kad imamo Migove i sve smo problem resili.

 8. теоретичар says:

  Како дошло, тако и ошло! Исто тако је та девојчица већ отета од своје маме. Плакала и плакала...

  • zlatko says:

   Pa nije devojčica OTETA od mame. Nisi pažljivo slušao/čitao. Majka nije u stanju da se brine o njoj. Ona može, ima pravo da je posećuje, ali ona to ne čini, iako Mila omogućava i ohrabruje posete sve devojčicine rodbine. Da je majka bila u mogućnosti da brine o njoj, Mila se ne bi ni upuštala u hraniteljstvo. Čemu ako je detetu dobro? Ali stanje u kom je dete došlo kod Mile govori sve. Nemoj biti pakostan. Mila je mogla i da usvoji neko siroče, ako joj je do toga bilo. Ali ovoj devojčici je bila potrebna hitna pomoć. U medjuvremenu, za protekle dve godine svakodnevnog staranja o njoj i zajedničkog života razvila se ljubav, povezanost i osećaj pripadnosti. Zar je sve ovo otimačina deteta? I na kraju, da dete nije dodeljeno Mili, bilo bi dodeljeno nekom drugom ili bi ostalo u domu, u užasnim uslovima. Da li bi ti bio mirniji i srećniji da se tako desilo?

  • Mi says:

   Теоретичару, дете је преузела Мила Алечковић из прихватилишта у Обреновцу. Није дете узето од родитеља. Породица је већ била нефункционална, како то кажу социјални радници. Посстоји добра намера да се детету пружи све оно за шта је живот ускратио, те је грех потурати зле слутње.

  • теоретичар says:

   Ма ајте! Не лупате уопште? КОЈА мајка није у стању да се брине о детету? Које дете од две године или већ колико је било, одлази од своје нефункционалне мајке све трчећи код неке друге, функционалније мајке? Која мајка даје своје дете добровољно? Која мајка даје своје дете ради "НЕфункционалности" породице? Има, додуше. Има мајки које су се "одрекле радо" своје деце, али само у новинама и по наређењу IV Америчког Рајха. Па шта ако су били сиромашни? И ја сам одрасто у крајње сиромашној породици. Моја мама је "брисала" земљани патос крпом од старог коњског покровца. Једном недељно смо јели чорбу без ништа, а три пута са мрвицама од сувог хлеба. Али, ја сам имао сасвим лепо детињство, трчећи са леба масти за доручак сваки дан. Ех, дечаци! Ишао сам у школу закрпљен, зашивених ципела на три стране, али ко "лутка". Понекад сам се стидео, али са годинама сам престао да се стидим а касније... Није то важно. Пола Срба је тако живело после II рата, али ником није пало на памет да одузме дете од сиромашних родитеља. Па јел Мила сиромашна и нефункционална? НИЈЕ! Па зашто јој је одузето дете поново одузето? ЗНАЧИ, колеге велики коментатори, НИЈЕ не функционална породица узрок, ни повод. Он је на другој страни. Али Ако је Мила могла да га добије због нефункционалности друге фамилије, сада ће га добити породица која је далеко ФУНКЦИОНАЛНИЈА од Милине породице. Глобална Светска породица IV Рајха. Па све тако док дете не стигне где су га упутили рајховци преко српских социјалних радника под командом српске државе коју "штити" амерички глобални рајх. Мила је само карика у ланцу овог пута, која је помогла отимање детета од оригиналне мајке. То су, децо моја, чињенице. А чињеница је да ће сада и мила да се нађе у ситуацији нефункционалне мајке. Поиграла се ватром. Знам ја ко је Мила и ценим њен рад, али у принципу ни најмање не ценим оне који усвајају децу ДАНАС! Никад то није било баш сасвим исправно, а данас није уопште. Савремени глобалистички рајх каже - Разјеби породицу, отми дете, растури народе...Ако ви ни сада не разумете, онда џаба пишем...Опростите! Заиста сам престао да коментаришем, а поготово нешто "јаче", али овај случај ме ошамарио. Не као Милу, већ ближе као што је ошамарио оригиналну дететову мајку. А ви као да ми тврдите како је дете справом отето од своје мајке? Читао сам ја чланак врло пажљиво, само ви не знате како се читају овакви чланци. Све је написано. Само мало наоколо, јер нико не сме да пише праву истину. Зато треба да читате наоколо данашње новине, поготово Српске, јер Србима није дозвољео...Ништа нам није дозвољено. Овај чланак има прави наслов "Одузимање одузетог детета"

   • zlatko says:

    Nemoj tako, čoveče. Nefunkcionalna porodica ne znači siromašna porodica. Ne možeš ni zamisliti šta su sve ljudi na KiM-u doživljavali i kakve je to traume na njih ostavilo. Stalni, dugogodišnji strah, pretnje, maltretman, neizvesnost, sirotinja, serije trauma, opšte beznadje i sve ostalo što svaki dan gledamo da Srbima na KiM-u serviraju Šiptari i medjunarodna zajednica. Da je detetova porodica bila nefunkcionalna pokazuje stanje u kom je dete stiglo u prihvatilište. Ti ako si išao zakrpljen u školu, nisi išao prljav, u ranama i vašljiv. I to je nešto, čak vrlo krupno i vrlo važno. Ako niste imali pravi obrok, imali ste bar toplu vodu skuvanu s ništa koja je bar ličila na čorbu. Ovo dete nije imalo ni to. Uostalom, zašto bi Mila otimala dete? Da ga proda? Kćer pesnikinje i slikara, doktor nauka i univerzitetski profesor, pesnikinja i voditelj i autor više TV emisija, osnivač pokreta Otadžbina itd. itd. Pa gde ti je logika, čoveče? Ili misliš da je nju nosio njen neiživljeni materinski instinkt? Ali ona je ostvarena kao majka, ona ima već odraslog sina. Šta treće može biti? Mislim da ti ovo pišeš iz puke dosade. Nemoj više. Ogrešio si se o Milu i zato sad stani. Ne šutiraj nekog koga je ova odvratna vlast, figurativno rečeno, isprebijala, izranjavala i bacila na pod. Ružno je i govori vrlo loše o tebi kao čoveku.

 9. Velika Metla says:

  Шта је срПијанци,а? Хебу ови еуроПљани у мозак,а? И треба! Ви као народ,руља,боље и не заслужујете! Ви мислите да ће те преко Скупштине да решите проблем???!! Хахахахахахаха........,хоћете,како да не,али на куково лето!

  • zlatko says:

   Čemu se ti, smrade, toliko raduješ?

 10. Pero Joksimovic says:

  Изгледа да је ово начин уверавања уважене Миле, да свако у овој земљи мора да призна безусловну капитулацију Србије, прецизније, српскога народа. Требало би направити две свеће величине једног метра и запалити их у манастиру Љубостиња за покој душе српства угашеног. А можда више ни на тој српској елегији љубав не тиња...

 11. goran says:

  Batali svece i impotentno pravoslavlje, to nas je i unistilo. Samo pobuna, diverzija, naoruzavanje, OSVETA. Bez nje je svaki covek, svaki narod, samo otpad, mrtva materija.

 12. goran says:

  Још нешто, да ли сте приметили да се одмах после афере са Французем Гујоном дешава ово са Милом? Обоје су француски држављани, пример како Француз не би смео да се понаша. Тврдим да је у целу ствар умешана француска обавештајна служба по наређењу глобалистичких хијена. Наши су само извођачи радова.

 13. Aleksandar says:

  Не само да је почело, него увелико траје, и ескалира.

 14. zlatko says:

  NIKOG ne puštajte u stan bez sudskog naloga. NI POLICIJU. Policajci nisu ispravno postupili. Nisu smeli da oduzmu dete samo na osnovu rešenja Centra za soc. rad. Utoliko pre što je dete dodeljeno Mili sudskom odlukom. Samo sudskom odlukom to je moglo biti promenjeno. Ali i oni su deo ove razbojničke klike ili pojma nemaju šta im je posao i gde su im granice.

  • теоретичар says:

   Прилино замагљено. А да ти се мало очи разбистре и да боље видиш, тај Суд који ти толико цениш је такође део разбојничке клике. Мислиш, НЕ би Суд дао решење за одузимање детета? Јооој, даће и још како велико. Само се не журе и чекају да виде да ли ће бити потребно Судско Решење! А Ако буде било потребно, е онда...Има да направе од Миле црну овцу. Црну ко гар. Ни мајка је рођена неће после тога препознати. Једино Горан је рекао шта се мора урадити. Данас, сутра...докле год нас има...једини исправан пут

   • zlatko says:

    Nije da ja naročito cenim sud, nego uvek treba tražiti sudsko rešenje iz više razloga: 1) odložiš izvršenje za nekoliko dana, a u medjuvremenu preduzimaš mere, npr. sakriješ dete kod rodjaka, prijatelja itd... pa se posle praviš blesav: "Neeema ga, pojma nemam gde je." - ovo je naročito efikasno kad se radi o vlastitom detetu, manje u slučajevima kao što je Milin, 2) imaš crno na belo, papir na koji se možeš žaliti, 3) otežavaš im i poskupljuješ proceduru (moraju da potplate više ljudi u kriminalnom lancu), pa im možda u pojedinim slučajevima računica može pokazati da im se čitava operacija neće isplatiti, da je skuplja dara nego mera. *** Ako misliš na Goranov predlog o oružanom ustanku, slažem se i spreman sam da se pridružim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u