СКАНДАЛОЗНО – КОНЦЕНТРАЦИОНИ ЛОГОРИ У УКРАЈИНИ ЗА РУСЕ СУ СПРЕМНИ

СКАНДАЛОЗНО – КОНЦЕНТРАЦИОНИ ЛОГОРИ У УКРАЈИНИ ЗА РУСЕ СУ СПРЕМНИ

24 марта 2021

Сви планови украјинског руководства своде се само на војно решење ситуације на линији фронта у Донбасу, изјавио је украјински политичар, бивши посланик Врховне раде, Алексеј Журавко.

Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба навео је услов по коме ће се сукоб у Донбасу завршити у року од недељу дана. Према министру, то се може постићи ако Русија престане да подржава побуњене републике. Додао је да су кијевске власти већ разрадиле одређене планове за овај случај.„Сва решења су јасна, о њима се разговарало много пута и на располагању су. Али оно што недостаје је „зелено светло“ из Москве да се крене напред. Методе за повлачење трупа, методе одржавања избора без учешћа Москве, све је то већ дуго детаљно промишљено. Ако се Русија сагласи да то учини сутра, сукоб ће бити завршен за недељу дана“, рекао је Кулеба.

Украјински шеф дипломатије је приметио је да од децембра прошле године дошло до погоршања ситуације на линији фронта у Донбасу. Поред тога, указао је на пад ефикасности преговора у Трилатералној контакт групи о мирном решавању ситуације у рударском региону.

Украјински политичар Алексеј Журавко, у интервјуу за агенцију ФАН рекао је шта ће након заузимања Донбаса кијевске власти радити са становништвом Доњецке и Луганске Народне Републике. Према његовим речима, људи ће бити држани у посебно припремљеним концентрационим логорима.

„Јасно је о каквим плановима Кулеба говори. Претпоставимо шта ће се догодити ако, чисто хипотетички, Русија и народ одбију да подрже Донбас. Шта би Украјина требало да уради у овом случају? Одмах ће затворити границу између народних република и Русије. Тада ће доћи до потпуног чишћења становништва које гледа према Руској Федерацији, части и памти хероје Совјетског Савеза. Људи ће бити смештени у посебно створене колоније. Догодиће се прави масакр. Још једном да напоменем да ако руски народ не подржи ДНР и ЛНР, Украјина ће заузети Донбас“, рекао је Журавко.

„Данас је Украјина окупила моћну групу за офанзиву. За недељу дана кијевске снаге безбедности неће моћи да заузму Донбас, али за месец дана – то је сасвим могуће. Они ће толико заплашити народ да више неће моћи да устану. Ово је план Украјине за Донбас. Са потпуним уверењем могу да кажем да Русија неће предати Донбас. И нека људи не брину. Кулеба је само нешто сањао, изашао је на балкон, напушио се хашишом, јер је данас у Украјини све то могуће и избацио је још један бисер“, закључио је украјински политичар.

(Правда)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. doktrina soka says:

    Jadni Ukrajinci,pa Ukrajina je vec raskomadana,sve granice su zaposednute. Samo im to jos nitko nije javio na CNN.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u