СКАНДАЛОЗНО: На сајту Културног центра Новог Сада позив на окупацију Србије!

SKANDALOZNO: Na sajtu Kulturnog centra Novog Sada poziv na okupaciju Srbije!

7 septembra 2015

440040_treca-srbija-logo_fNa zvaničnom internet portalu Kulturnog centra Novog Sada, objavljeno je otvoreno pismo Bojana Panaotovića, v.d. direktora te ustanove, u vezi nužnosti reforme obrazovnog procesa u Republici Srbiji (link: http://www.kcns.org.rs/vest/otvoreno-pismo-direktora-kcns-bojana-panaotovica-ministarstvu-prosvete-akademskoj-zajednici-roditeljima-deci-i-ukupnoj-javnosti/).

U okviru navedene vesti, objavljena su i pisma podrške v.d. direktoru KCNS, među kojima je i pismo Borisa Krševa, inače člana Nadzornog odbora Pajtićeve tzv. „Vojvođanske akademije nauka, umetnosti i kulture“.

Sadržaj navedenog pisma podrške, pored uobičajenih prijateljskih pozdrava, čini i sledeća sporna rečenica:

„…tako da bez strane pomoći i protektorata koji će vratiti prave moralne vrednosti i doprineti kolektivnoj katarzi nacije spasa nema…“

Objavljivanjem navedene, prezira dostojne, sentence, Bojan Panaotović, privremeni direktor KCNS javno se deklarisao kao podržavalac ideje da Srbija treba da bude okupirana i potlačena. Nažalost, ali u tome nije usamljen već je jedan u nizu onih koji čekaju protektore kako bi im ponudili svoje kvislinške usluge.

kulturni-centar-novog-sada 54Treća Srbija je stranka koja je nastala i koja dosledno neguje slobodarske tekovine našeg naroda, stoga neka ostane zabeležena naša osuda nad činom kojim je rukovodilac jedne srpske kulturne institucije podržao okupaciju sopstvene zemlje i to na predlog Pajtićevog činovnika.

Novi Sad, 07.09.2015. godine

KOMENTARI5 komentara

 1. Petrovic says:

  SRPSKA ATINA!!! BIĆE UVEK SRPSKA!!!

 2. Mila Beck says:

  Ja sam Novosađanka (više generacija), ali me ovaj stav B.Pajtića zgražava.Ko mu je dozvolio da zloupotrebi svoju vlast i da izjavu,kojom sramoti sve Novosađane? Mi smo ponosni na svoj grad i svoju kulturu i nismo na prodaju.A gospodin Pajtić nek ide odakle je došao. Može samo svoju kuću ponuditi nekom okupatoru, ali ne i NAŠ grad.

 3. LADY GAGA says:

  More, to leglo ustaša je odavno trebalo spaliti.

 4. MAXIMUS says:

  Gagi ...cista desetka ...

 5. Lady Gaga says:

  Stanija je najobičnija izbeglička drolja kao što joj je i majka,a oca su joj ucmekali dok je sa grupom ratnih profitera, Srba i Rvata, pljačkao napuštene i srpske i rvatske kuće po Slavoniji. Osim toga, Usranija je teški ološ koji je po Amerikama sisao kurac za sitne pare. Nadam se da će je Maja Nikolić razvaliti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *