СКАПАРОТИ ОПЕТ О СРБИМА! Овај пут о завери Руса и Срба

SKAPAROTI OPET O SRBIMA! Ovaj put o zaveri Rusa i Srba

16 marta 2018

GENERAL Kurtis Skaparoti, glavnokomandujući snagama NATO u Evropi i šef Evropske komande SAD (Eurocom), opet se istakao, mada mu to verovatno nije bila namera.

Na slušanju u Predstavničkom domu Kongresa SAD, priznao je da je Vladimir Putinuspeo svede na nulu sve što je Zapad pokušao da uradi protiv Rusije pomoću sankcija.

„Čak i u teškoj ekonomskoj situaciji, predsednik Putin je uspeo da preokrene tendencije. Ruska ekonomija se, po mojim podacima, približava stopi rasta od 2 odsto“.

Skaparoti je u nastavku upozorio kongresmene:

„Da bismo se uspešno nosili sa Rusijom, Sjedinjenim državama je potreban celovit vladin pristup sa punim uključivanjem svih elemenata nacionalne moći. Politički, ekonomski  i vojni elementi, koji se u ovome podrazumevaju, imaju presudni značaj za obuzdavanje Moskve i za umirivanje naših saveznika“.

Skaparoti je izgovorio još jedno priznanje Rusiji i Rusima: „Meni se čini da oni raspolažu ogromnom izdržljivošću. Na slabosti Rusa ne treba računati. U pariranju njihovim aktivnostima moramo se osloniti na svoju moć“.

Prvi američki general u Evropi rekao je kongresmenima i da NATO u Evropi mora imati „veliku koncentraciju jedinica“ jer je Rusija osnovna pretnja alijansu na Starom kontinentu, a njen uticaj prevazilazi okvire kontinenta.

Na istom slušanju je ponovio da Moskva vodi široku subvezivnu aktivnost na Balkanu, u Ukrajini i Zakavkazju. U nastavku je rekao:

„Strategija podrzumeva i nastavljanje nerešenih konflikata u Evroaziji. U Ukrajini nastavlja sa obučavanjem i snabdevanjem snaga koje su pod njenom kontrolom i odbija da sprovede Minske sporazume. U funkciji destabilizacije Ukrajine bio je i razorni skupi sajber-napad NotPetya vu junu prošle godine. Rusija u Jermeniji drži oko 5.000 vojnika a u Gruziji – u Južnoj Osetiji Abhaziji – oko 7.000“.

Skaparoti je ponovio optužbu da Rusija u BiH koristi odnose sa rukovodstvom Republike Srpske za podrivanje državnih institucija stvorenih Dejtonskim sporazumom.

Zatražio je nastavak kongresne podrške vojnim naporima Vašingtona da bi „američka nacija mogla uspešno konkurisati rusiji u dugoročnoj perspektivi jačati međunarodni poredak i evropsku bezbednost“.

KOMENTARI4 komentara

 1. Trifun says:

  Necete se izvuci GENOCIDNI ZLOCINCI za ono sto ste nam uradili, i Rusiji!! Nema te sile koja ce zaustviti bumerang koji je poletio nazad. Zapamtite sto sam vam rekao. Nema nazad.

 2. goran says:

  Skapao dabogda, a onda zacutao.

 3. Željko says:

  Rusiju hvali a na " mrski " Zapad se svali, stara srpska poslovica!

  • Idi begaj:) says:

   @zValjko...Tako komentarise bednik,koji ljubi i lize cizme svakog osvajaca!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *