ШКОЛА КУВАЊА: Витаминска бомба у тегли

ŠKOLA KUVANJA: Vitaminska bomba u tegli

28 oktobra 2016

15-vitaminska-bomba_620x0

Za teglu od 2,5 l potrebno je: po 500 g crvene, žute i zelene paprike, mala glavica zelenog kupusa, 3 paradajza, kašičica kima, 2 velike glavice crnog luka i kašičica crnog bibera u zrnu. Za presolac: 5/4 l belog vinskog sirćeta, 1/2 litre vode, kašika soli, 3 kašike kristal šećera, kašičica mešavine mlevenih začina (bibera, cimeta i muskatnog oraščića) i 2 kašike seckane mirođije.

1. Paprike prepolovite, izvadite semenke i isecite na uske trake. Kupus očistite, uklonite koren i izrežite na tračice. Luk oljuštite, prepolovite i isecite na tanka rebarca.

2. Paradajz operite vrelom vodom, oljuštite, očistite od semena i izrežite na deblje komade. Seckano povrće sipajte u činiju, začinite biberom i kimom i dobro izmešajte rukama.

3. Sve sastojke za presolac stavite u lonac, prokuvajte, ohladite, prelijte povrće i promešajte. Sipajte u sterilisane tegle, zatvorite poklopcem i ostavite na hladnom mestu.

KOMENTARI



2 komentara

  1. Kosovac says:

    Odličan recept za živu turšiju, ali treba obavezno napomenuti sledeće tri stvari: 1) Nivo pesticida u paprici ne sme preći dozvoljen za zemlje u razvoju, 2) Crni luk da ne bude iz Holandije, 3) Paradajz ne sme da bude od one sorte koja se sada često nalazi na pijaci a koja je dobijena naprednim ukrštanjem gena novosadskog jabučara sa genima guštera.

  2. Beli Orao says:

    Sve je tačno Kosovac što reče ! Dodajem, pošto sve smeće uvozimo sa zapada a ništa ne proizvodimo a i što proizvodimo je gnetika sa zapada a stara otporna sjemena smo davno bacili u kanalizaciju! Tako da danas je sve plastika i nemože se više kiseliti ovakva salatica kao na slici . To je daleka prošlost !!! Kupi prije neki dan lučice za jesenju sjetvu crvenog luka u Banjaluci . Pogledam privjesak a ono Made in Holand! Pa majku mu zar smo i luk uništili i kupujemo sjemenjaš na zapadu??? Pre dvije godine kiselio sam baš ovu salaticu mješanu kao na slici , sav ponosan sa starim receptom kao od moje bake ili majke! Sve po slovu i redu . POSLIJE 15 DANA OTVORIM POKLOPAC VAKUMSKI , TEGLA CURI , KAD ME UDARI SMRAD IZ TEGLE GORI NEGO U SEPTIČKOJ JAMI! OTAD NE KISELIM VIŠE NIŠTA SA GENETIKOM PUNU PESTICIDA I OTROVA !!! Dragi srbski seljaci , vidite li sebe u ovoj mojoj salati mješanoj! Gdje će vam duša , kad trujete vlasitu djecu i unučad!!!! Nadam se da će Intermagazin ovo objaviti na naslovnoj strani !!! Od Nepoznatog*******

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *