ШКОЛА КУВАЊА: Витаминска бомба у тегли

ШКОЛА КУВАЊА: Витаминска бомба у тегли

28 октобра 2016

15-vitaminska-bomba_620x0

За теглу од 2,5 л потребно је: по 500 г црвене, жуте и зелене паприке, мала главица зеленог купуса, 3 парадајза, кашичица кима, 2 велике главице црног лука и кашичица црног бибера у зрну. За пресолац: 5/4 л белог винског сирћета, 1/2 литре воде, кашика соли, 3 кашике кристал шећера, кашичица мешавине млевених зачина (бибера, цимета и мускатног орашчића) и 2 кашике сецкане мирођије.

1. Паприке преполовите, извадите семенке и исеците на уске траке. Купус очистите, уклоните корен и изрежите на трачице. Лук ољуштите, преполовите и исеците на танка ребарца.

2. Парадајз оперите врелом водом, ољуштите, очистите од семена и изрежите на дебље комаде. Сецкано поврће сипајте у чинију, зачините бибером и кимом и добро измешајте рукама.

3. Све састојке за пресолац ставите у лонац, прокувајте, охладите, прелијте поврће и промешајте. Сипајте у стерилисане тегле, затворите поклопцем и оставите на хладном месту.

KOMENTARI



2 коментара

  1. Kosovac says:

    Одличан рецепт за живу туршију, али треба обавезно напоменути следеће три ствари: 1) Ниво пестицида у паприци не сме прећи дозвољен за земље у развоју, 2) Црни лук да не буде из Холандије, 3) Парадајз не сме да буде од оне сорте која се сада често налази на пијаци а која је добијена напредним укрштањем гена новосадског јабучара са генима гуштера.

  2. Beli Orao says:

    Sve je tačno Kosovac što reče ! Dodajem, pošto sve smeće uvozimo sa zapada a ništa ne proizvodimo a i što proizvodimo je gnetika sa zapada a stara otporna sjemena smo davno bacili u kanalizaciju! Tako da danas je sve plastika i nemože se više kiseliti ovakva salatica kao na slici . To je daleka prošlost !!! Kupi prije neki dan lučice za jesenju sjetvu crvenog luka u Banjaluci . Pogledam privjesak a ono Made in Holand! Pa majku mu zar smo i luk uništili i kupujemo sjemenjaš na zapadu??? Pre dvije godine kiselio sam baš ovu salaticu mješanu kao na slici , sav ponosan sa starim receptom kao od moje bake ili majke! Sve po slovu i redu . POSLIJE 15 DANA OTVORIM POKLOPAC VAKUMSKI , TEGLA CURI , KAD ME UDARI SMRAD IZ TEGLE GORI NEGO U SEPTIČKOJ JAMI! OTAD NE KISELIM VIŠE NIŠTA SA GENETIKOM PUNU PESTICIDA I OTROVA !!! Dragi srbski seljaci , vidite li sebe u ovoj mojoj salati mješanoj! Gdje će vam duša , kad trujete vlasitu djecu i unučad!!!! Nadam se da će Intermagazin ovo objaviti na naslovnoj strani !!! Od Nepoznatog*******

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u