Škola za Ginisa: 23 para blizanaca u istom razredu

Škola za Ginisa: 23 para blizanaca u istom razredu

24 maja 2013
Chicago TwinsOsnovna škola u čikaškom okrugu, u Vilmetu, može da se pohvali da drži svetski rekord po broju blizanaca od kojih svi pohađaju isti, peti razred. Škola “Hajkrest” ima čak 23 para blizanaca “petaka”.
Dok je čitao najnoviju Ginisovu knjigu rekorda, Rajan Novosel, koji ima brata Luka, pomislio je da bi njegova škola mogla oboriti rekord, jer je pročitao da rekord od „tek“ 16 blizanaca dele tri škole, što ga uopšte nije impresioniralo.Prethodni rekord je držala škola sa 16 blizanaca. Rajanov i Lukov otac, Majk, kontaktirao je izdavače Ginisove knjige i ukazao im na slučaj škole koju pohađaju njegovi sinovi. Izdavač je potom tražio krštenice i potvrde o upisu u školu za 46 učenika, kao i njihovu zajedničku fotografiju.

Čak 10 odsto petaka su blizanci. U peti razred ove škole ide 470 đaka, što znači da su 10 odsto njih blizanci, s tim što su samo dvoje od 23 para identični blizanci.

Sve više blizanaca u SAD

Broj blizanaca rođenih u SAD značajno je porastao u poslednjih 30 godina, najvećim delom kao posledica lečenja steriliteta, veštačke oplodnje i činjenice da sve više žena rađa u kasnijem dobu.

(Medio.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *