ШКОЛСКА НАСТАВА ОД СЕПТЕМБРА – онлајн!?

ŠKOLSKA NASTAVA OD SEPTEMBRA – onlajn!?

1 jula 2020

Republički krizni štab za suzbijanje Kovida-19 trebalo bi narednih dana da razmatra mogućnost da od septembra đaci, umesto u školske klupe, ponovo sednu pred ekrane televizora i računara, odnosno da nastava ponovo bude organizovana onlajn.

Kako za „Politiku“ kaže ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, sa svojim timovima uveliko diskutuje o mogućem uvođenju onlajn nastave od 1. septembra.Bilo bi, kako pojašnjava, pošteno da Ministarstvo prosvete potpuno spremi i tu opciju jer imaju dobru platformu i uslove da ponovo pokrenu časove od kuće.

„To još nije bila tema na sednicama Kriznog štaba, pa ne mogu ništa detaljnije da vam kažem, ali nameravam da je pokrenem na sastanku tog tela u toku jula i da se aktivnije posvetimo i tom pitanju. Već imam razrađene planove za starije osnovce, srednjoškolce i studente, sa njima neće biti problema. Mogli bismo da im uvedemo kombinovani nastavni režim u okviru kog bi deo gradiva učili od kuće, a samo povremeno, podeljeni u grupe, dolazili u obrazovne ustanove. Đaci od prvog do četvrtog razreda su veći problem jer ne mogu sami da budu kod kuće i za njih moramo do 1. septembra spremiti više nastavnih scenarija. Naš onlajn nastavni sistem poredim sa nemačkim i slovenačkim modelom i mislim da smo se dobro prilagodili na ovaj novi način rada“, istakao je Šarčević.

Inače, već se snimaju i lekcije za onlajn nastavu za novu školsku godinu, a kako je ranije izjavio ministar Šarčević, softver i 70 računara je kod nastavnika i profesora koji u svojim domovima snimaju časove koji mogu služiti i đacima koji opravdano izostaju iz škole, ali i u slučaju da zbog epidemije virusa korona ponovo bude potrebno da se škola prebaci u onlajn režim rada.

KOMENTARI3 komentara

  1. Teks says:

    Ma što da ne? Nastavnici neka dobijaju platu, djeca neka ne idu u školu, roditelji neka se muče sa zadaćom i gradivom, a što djeca neće ništa naučiti, kome je to važno uopšte. Bravo, stručnjaci.

  2. test01 says:

    Propustili ste osnovu ovog koncepta - deca se nece druziti sa drugom decom, odrastace sa minimalnom intervencijom roditelja, u izolaciji i uz tv i internet gde ce dodatno da im menjaju svest sa propagandom i socijalnim mrezama i nekim pravilima koji ce pisati globalisti. To ce biti narod novog svetskog poretka, izolacija i digitalna kontrola!

  3. uddu says:

    Nešto nam se sprema.Ovo je užasno.Pa kako će deca u prvom razredu da bilo šta nauče,kako da drže olovku,kako da se uklapaju sa drugom decom,pa socijalizacija,pa druženje na putu za školu i nazad,pa prve simpatije,pa zajednička užina sa drugom decom,pa poštovanje ličnosti učitelja ili učiteljice...Ovo je totalno odljuđivanje sa jasnim namerama.Korona ne postoji,postoji samo nenormalna reakcija zdravstvenih sistema većine država u svetu,a te reakcije su godinama spremane,a virus je kao i svaki drugi koji se periodično javlja hiljadama godina od kad je sveta i veka.Ovo je početak Trećeg Svetskog Rata i to između čovečanstva i povampirenih medija pod kontrolom tzv.satanista.Prekinite sa objavljivanjem bilo kakvih vesti o tzv.coroni.Panika će uništiti ono što je čovečanstvo stvaralo hiljadama godina.Bojkotovati sve medije koji kažu bilo šta o coroni a u krajnjem slučaju i krenuti u agresivnije oblike borbi protiv njih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *