ŠKOLSTVO: Unija prosvetnih radnika najavila štrajk upozorenja

ŠKOLSTVO: Unija prosvetnih radnika najavila štrajk upozorenja

20 avgusta 2014

01-skolaI početak ove školska godine neće proći bez problema, jer je iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije za 1. septembar najavljen štrajk upozorenja. Unija, koja broji oko 25.000 članova, istog dana organizovaće i protest na trgu Nikole Pašića u Beogradu, kome se neće pridružiti članovi preostala tri sindikata u prosveti.

Štrajk upozorenja, koji u ponedeljak, 1.septembra organizuju članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, podrazumevaće celodnevni prekid nastave u oko 600 škola, od kojih je 90 u Vojvodini. Prijem, bez nastave, biće organizovan samo za đake prvake, što ne treba da brine roditelje mališana iz Novog Sada, jer će u štrajku učestvovati samo pojedine srednje škole.

U najavljenom štrajku upozorenja učestvovaće samo članovi Unije, bez podrške preostala tri sindikata. U Sindikatu radnika u prosveti Srbije, kažu da se pozivu na štrajk nisu odazvali jer smatraju da nije pravi momenat za protest, čija je uspešnost ionako ravna nuli.

Iako su ostali usamljeni u nameri da 1. septembra prosvetari ujedinjeno stanu u odbranu svojih plata, organizatori štrajka upozorenja, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, neće nastaviti sa protestima i drugog dana školske godine, ali ističu da se, ukoliko nadležno ministarstvo ne uvaži njihove zahteve, slični protesti mogu očekivati i ubuduće.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Despot says:

    Pa kako ih bre nije sramota? Vise od dva ipo meseca su trckarali od bake do deke, letovali na moru a sad se odlucili da za vreme skole i predavanja da strajkuju. Treba to sve ocistiti i pola najuriti. Koriste decu da isteruju neka svoja prava. Dali je neko bar malo razmislili o tome kako sa svojim postupcima krse ljudska i prava dece na redovnu nastavu i ucenje? Onda ce kasnije naterati decu da nadoknadjuju nastavu uzimajuci im slobodno vreme i naravno skracivati stivo. SRAMOTA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *