СКОПЉЕ ДАЛО ЗЕЛЕНО СВЕТЛО! Србија ће бити опкољена

SKOPLJE DALO ZELENO SVETLO! Srbija će biti opkoljena

21 aprila 2019

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju će makedonska vojska izvesti zajedno sa 2000 američkih vojnika, 25 vojnika iz Albanije, 25 bugarskih vojnika, 25 vojnika iz Litvanije i 100 vojnika iz Crne Gore, izjavio je portparol makedonske vlade Mile Bošnjakovski.„Na predlog Ministarstva odbrane, vlada Republike Severne Makedonije prihvatila je Informaciju za izvođenje vežbe Vojska Republike Severne Makedonije i Komande US EUCOM „Odlučan udarac“, kao i učešće stranih oružanih snaga na teritoriji države, te je usvojila Odluku o odobrenju ulaska i prestoja pripadnika stranih oružanih snaga na teritoriji Republike Severne Makedonije zbog izvođenja vežbe „Odlučan udarac“ koji će se u nekoliko faza sprovesti od 20. maja do 15. jula ove godine“, istakao je Bošnjakovski na konferenciji za novinare.

Kako je naveo Bošnjakovski, tokom vežbe učestvovaće 2000 pripadnika makedonske vojske, 2000 pripadnika oružanih snaga SAD i 400 vrsta motornih vozila, 25 pripadnika albanske vojske i 10 vrsta motornih vozila, 25 pripadnika bugarske vojske i 10 vrsta motornih vozila, 25 pripadnika litvanske vojske, kao i 100 pripadnika vojske Crne Gore i 20 vrsta motornih vozila.

„Vežba je usmerena ka postizanju interoperabilnosti kod pripadnika oružanih snaga zemalja-učesnika u cilju omogućavanje povećanog doprinosa u tekućim i budućim operacijama u okvirima NATO alijanse„, zaključio je portparol vlade Severne Makedonije.

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. Zoran says:

    Sto opkoljena? Pa mi sa NATO-om idemo po raznim stranama sveta, imamo i vezbe, samo ZVANICNO nismo u njemu. Nesto kao Austrija.

  2. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

    Opkoljena, je li? Ajde i pored svih tih pretnji i rabota protiv Srba od strane tih "opakih" NATO članica da se kladimo koji "narodi" će da NESTANU sa Balkana! Ja kažem oni koji su u NATO i EU, koji su veoma malobrojni, kojih je oko milion-dva, veoma prezaduženi...jer pogledajmo KROmanjonci kako su patosirani za samo nekoliko godinic članstva u NATO/EU Rajhu - 40% stanovništva imaju manje nego '91., KROmanjonci kopaju po kontejnerima, ekstremno brzo iseljavaju a uskoro i bankrot za koji će grčki biti banja; kolko će pre da kolabiraju oni kojih je značajno manje nego KROmanjonaca!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *