Скопље је била показна вежба за Београд

Skoplje je bila pokazna vežba za Beograd

16 decembra 2016

vladimir-djukanovic 54

Piše: Vladimir Đukanović

Rekoše li da će izbori u Makedoniji doneti stabilnost? Elem, izbori u Makedoniji nisu mogli – zapravo, pravilnije je napisati nisu smeli – da se održe sve do momenta dok se nije u potpunosti pripremio teren da prozapadna opcija okupljena oko Zorana Zaeva ne dobije taman toliku podršku da dođe u egal sa VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog.

Znači, sve dok najveći broj Albanaca nije nateran da žrtvuje sopstvene političare i dok nisu legli na obećanja da će Makedonija biti federalizovana, a albanski jezik postati službeni u celoj Makedoniji, izbori su se proglašavali neregularnim. Sve dok Gruevskom nije oduzeto apsolutno sve u kampanji, te je stavljen u poziciju da u borbu krene bez oružja, na izbore nije smelo da se pomišlja.

Međutim, šok za sve one koji su sve moguće oružje i logistiku dali Zaevu je u činjenici da je i u tim okolnostima Gruevski ponovo pobedio. Izdržao je junački monstruoznu kampanju protiv sebe, istrpeo je udarce od kojih bi slonovi pali i pokazao se kao žilav protivnik. Zato se ipak protiv njega mora primeniti finalna akcija, a to je nasilno rušenje. Očekujem da će se uskoro s tim krenuti.

Nešto slično, doduše malo otežano zbog veličine biračkog tela i činjenice da soroševske opcije kod Srba nemaju neku prođu, pokušavaće se u Srbiji pred predsedničke izbore. Ako sa njima budu išli i parlamentarni, akcija će biti još izraženija. Trojanski konji, koji će za Zapad trčati trku, uveliko se timare, traži se podrška i u tzv.nacionalnim opcijama, pa se Boško Obradović podučava kako da se očešlja i kako da napisano tuđe mišljenje sa papira predstavi kao svoje, pravi se široka građanska mreža od lažne građanske elite, a svako ko se usudi da na nekom mestu makar malo pohvali vlast biva medijski satanizovan. Toplog medijskog zeca prošli su Bule Goncić i Goran Bregović, nešto ranije Miki Manojlović, a na dobrom je putu da medijski popije udarce i Nenad Lalatović. Greh im je što su javno pohvalili Vučića.

Slično su u Makedoniji prolazili svi koji su podržali Gruevskog. Zapravo, Skoplje je bila pokazna vežba za ono što sledi u Beogradu. Ono što je Zaev u Makedoniji, ovde će biti Janković ili Jeremić. S tim što je Zaev imao stranku, a ovima će se stranka ili pokret, šta god, praviti u hodu. Koliko čujem, Srđa Popović je već pripremio resurse, baš kao što je to činio i u Makedoniji, radeći na pripremi „šarene revolucije“. Kod nas će, ruku pod ruku, u isti tabor iza istog kandidata „žuta patka“ i Dveri, Jelena Milić i Boško Obradović, a sve samo sa jednim ciljem – srušiti Vučića.

Koliko je izraženo licemerje onih koji su se svrstali u tabor Jeremić-Janković, govori i činjenica da su bez trunke sramote optužili porodice ubijenih gardista da su deo Vučićeve medijske mašinerije. Isti oni koji su nesrećne porodice Jakovljević i Milovanović konstantno koristili za napade na haške optuženike i za svoje političke stavove, bez blama sada drvlje i kamenje bacaju na te ljude zato što traže Jeremićevo saslušanje.

Satanizovali su i porodicu Gojković samo zato što se usudila da posumnja u zvaničnu verziju o stradanju njihovog sina u stanu Saše Jankovića. Ti ljudi, tako bestidni u svom bolesnom pohodu sa jedinom fiksacijom da sruše Vučića, očito su spremni na sve. Isto je i u Makedoniji – opcija oko Zorana Zaeva, po instrukcijama sa strane, spremna i na građanski sukob da bi se domogla fotoelja.

Verujem u trezvenost i racionalnost srpskog naroda. U krajnjoj liniji, ne odlučuju pare i logistika sve, već je konačna odluka ipak na narodu. Na tu kartu je išao i Gruevski u Makedoni i, bez obzira kakvu silu je imao protiv sebe, ipak je pobedio. Pobediće i Vučić u Srbiji, pa taman i ako se na listiću bude prezivao Nikolić.

(Standard.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Jovan says:

    O cemu ti pricas licemeru??? Sada ti je doslo iz zadnjice u glavu. Pa vi sve vreme donosite Odluke na stetu ovog naroda i svih gradjana Srbije. Dodvoravate se, krsite sopstvene zakone, narod pljackate iz dana u dan. Odakle tebei moralno pravo da bilo sta komentarises??

  2. Nikanor says:

    Okreni prevrni i uvek vam je kost u grlu Boško Obradović, jer jedini on može da vam saspe istinu u lice, koju svi u Srbiji vide i znaju. Svako se češe tamo gde ga svrbi. Napisao si ti moleru do sad bezbroj komentara kojih bi se postideo i osnovac da ih je on napisao, a svi se svode na to "ne dirajte mi Vučića", jer dok je on na vlasti i ti ćeš mlatiti praznu slamu kao i do sada i ovakvim kolumnama pokušavati zamajavati one kojima glava služi samo za šišanje. Možeš mlatarati svojim plajvazom do mile volje ali nećeš sakriti veleizdajničke poteze dvojca Vučić -Nikolić. Juče ti je Sebastijan Kurc uputio čestitku velikom vođi što je Kosovu dodelio međunarodni pozivni broj +383. Veliki pravniče znaš li kome se dodeljuje međunarodni pozivni broj? Samo državi. Evo ti i naslova: EU: 10. januara imenovanje srpskih sudija i tužilaca u kosovsko pravosuđe, Srbija obavestila o prestanku njihovog radnog odnosa. Koja još institucija države Srbije funkcioniše na KiM? Ni jedna. Kakav je doprinos Boška Obradovića ovom protivnustavnom činu? Nikakav. I zar možeš bilo koga ubediti da je neko veći prozapadnjak od Vučića? Što patrioto ti nisi odreagovao na prekidanje izlaganja Boška obradovića kad je pomenuo Vladimira Putina od strane Maje Gojković rečima:” Jel’ možemo bez Putina barem jednu rečenicu”? Lepo vam je odgovorio:” O kome da pričamo, o Bajdenu? Hoćete o Hilari? O kome? O Bleru, našem prijatelju?”. Možete prodavati maglu, ali ne doveka gospodine. Naučili smo mi da nam se na vlasti smenjuju sve gori od gorih, pa ako ste vi došli posle svih kakvi ste onda vi? Vidi se veoma dobro, ali i oseća po grbači svakog od nas. Šta još nećete smisliti da opljačkate ionako opljačkani narod? U šta ste smlatili oko 13 milijardi evra, koliko ste povećali javni dug Srbije otkad ste na vlasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *