ШКОРО ПОЧЕО ДА СЕ ИЗВИЊАВА И ОБЈАШЊАВА: „Нисам то мислио!“

ШКОРО ПОЧЕО ДА СЕ ИЗВИЊАВА И ОБЈАШЊАВА: „Нисам то мислио!“

17 новембра 2019

Мирослав Шкоро каже да је изјавио „да ће прекопати све архиве“, а не „да ће прекопати Јасеновац“, како су објавили медији у суботу.

„Оно што се догодило протеклих дана јесте да су одсечене одређене моје изјаве, монтиране су. То се чује и мислим да то чује свако мало дете. Ако послушате ту вест која је измонтирана онда она гласи да ћемо прекопати све. Након тога не иде реч ‘Јасеновац’. Толико хрватског језика знамо сви“, казао је хрватски певач и независни кандидат за председника Хрватске, а пренео је дневник.хрДодао је да као научник одговорно тврди да треба прекопати све архиве, да их треба учинити доступним и на научни начин открити истину која ће нас одвести у бољу будућност.

Он је додао да мисли да је оснивање међународне комисије најбоља ствар која се може догодити и истакао да му је драго да је то предлагала и актуална председница Kолинда Грабар Kитаровић.

„Само је питање је ли то учињено или не. Ако се ми не можемо договорити како да дођемо до истине, онда зашто не направити међународне комисије које ће то направити за нас и у наше име“, казао је Шкоро.

Хрватски медији су у суботу пренели да на снимку који је објављен на Фејсбуку Шкоро током једног предизборног скупа присталицама поручује да ће „прекопати Јасеновац“ и да се не плаши да говори о усташком поздраву „за дом спремни“, под којим се борио и његов прадеда.

„Ако треба, прекопаћемо све“, поручио је Шкоро према оном што су пренели медији у Хрватској.

KOMENTARI6 коментара

 1. Gagi says:

  Jeste, treba napraviti katolicku komisiju koja ce na kraju ustanoviti da su se Srbi sami klali. Mozete da radite sta god hocete, u pamcenju Srpskog naroda je ostao neizbrisiv zapis sta ste i, ko ste. Sram vas bilo, jeste li dobili "svoju" drzavu. Uzivajte u njoj, organizujte je i ostavite nas vise na miru, prodajte je, kao sto radite. Budite srecni u svom satanskom zadovojlstvu jer su Srbi ginuli za ono sto vi danas prodajete bud zasto da bi napunili svoje politicke neradnicke guzice. Zbog svog bednog i jadnog neradnickog i hohstaplerskog zivota idete dalje, zaludjujete svoj sopstveni narod najgorim ljudskim porivima. Te porive svaki covek ima, zbog toga je stvoreno Hriscanstvo, da bi se to u coveku "peglalo" i da bi ziveli kao civilizovani ljudi. Ocigledno je da je vasa ekspozitura hriscanstva trula, materijalna. Nece od vas biti nista.

  • Veliki brat says:

   Pa vi i tvrdite da su Hrvati "zapravo" katolički Srbi. Znači, istina je. Srbi su klali sami sebe u Drugom svjetskom ratu.

   • sokoćalo says:

    ЗАр си ти очековао нешто друго од одпадника православне вере. Srbi који су се одрекли своје вере и приклонили се сатани.

 2. kojic jovan says:

  Poturica je uvek gori od Turcina.

 3. Biogradlija says:

  Srbin Jovica Škoro, moj drugar i jedan od žešćih Srba koje znam, priča mi da su u njegovoj porodici sačuvani podaci o prelasku dijela Srba iz porodice Škoro na katoličku vjeru.To se desilo krajem 18. vijeka,a pokatoličili su ih franjevci.Ti Srbi iz Hercegovine koji su se prezivali Škoro, nakon pokatoličavanja počeli su se izjašnjavati kao tzv."hrvati".Iz Hercegovine su te pokatoličene Srbe naselili u Dalmatinsku zagoru (oko Imotskog), a kasnije i u Slavoniju.Za vrijeme 2.svjetskog rata bili su ustaše i izvršili su masovne pokolje i zvjerstva nad srpskim civilnim stanovništvom.

 4. petrovgrad says:

  EU je pokopala Hrvate, od 4 miliona svela ih na 2 miliona. Dobrovoljan genocid, našta su hrvati pristali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u