СКОРО ПОЛОВИНА АМЕРИЧКИХ војника очекује почетак великог рата

SKORO POLOVINA AMERIČKIH vojnika očekuje početak velikog rata

18 oktobra 2018

Skoro polovina američkih vojnika smatra da će SAD uskoro biti uvučene u veliki rat, pokazuje anketa lista „Militari tajms“.

Prema rezultatima istraživanja, 46 odsto američkih vojnika smatra da će njihova zemlja naredne godine ratovati. Prošle godine tako je mislio tek svaki peti ispitanik.Većina ispitanika (71 odsto) smatra da će Rusija biti glavni protivnik u mogućem ratu, na drugom mestu je Kina (69 odsto). U 2017. godini za Rusiju se izjasnilo 53 odsto, dok je za Kinu bilo 45 odsto anketiranih vojnika.

Međutim, vojnici smatraju da je glavna pretnja po nacionalnu bezbednost SAD sajber terorizam (89 odsto). Prema njihovom mišljenju, američka vojska je slabo pripremljena da odbije takve napade.

Sa druge strane, polovina anketiranih vojnika smatra da njihova zemlja ipak neće ratovati naredne godine. Prošle godine tako je mislilo 67 odsto ispitanika.

Rezultati ankete su pokazali da su američki vojnici prestali da smatraju da Severna Koreja predstavlja pretnju, a razlog za to je politika Donalda Trampa prema Pjongjangu.

KOMENTARI5 komentara

 1. Milosav says:

  Stručnjaci za čizburger

 2. triglav says:

  dobrovoljna topovska hrana?

 3. M says:

  Pa ljudi gledaju,vide,nisu ni ćoravi ni glupi!Jedino je vrijeme teže pogoditi!

 4. Osvajac Wimbledona says:

  Pelene se pune.

 5. Zoran says:

  Ma kakav rat...Amerikanci samo podrivaju jake, protiv njih ne ratuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *