СКОТ ОБЈАСНИО: Ево зашто је српској деци показивао мапу Србије без Косова

SKOT OBJASNIO: Evo zašto je srpskoj deci pokazivao mapu Srbije bez Kosova

19 aprila 2019

Na informaciju da je ambasador Kajl Skot u jednoj apatinskoj osnovnoj školi pokazao mapu Srbije bez Kosova i Metohije, u Ambasadi te zemlje kažu da je reč o mapi „koja je u službenoj upotrebi u SAD“, a čiji je stav o Kosovu poznat, ali da je predavanje bilo posvećeno Arizoni i da nerešeni odnosi Beograda i Prištine nisu pomenuti nijednom.

„Mapa Srbije koju je ambasador pokazao, poredeći je po veličini sa saveznom državom Arizonom u kojoj se rodio, jeste mapa koja je u službenoj upotrebi u Sjedinjenim Državama. Politika Vašingtona je po ovom pitanju dobro poznata“, navode u Ambasadi za Tanjug.Kako ističu, poseta školi je bila fokusirana na geografiju i kulturu Arizone, uključujući i činjenicu da je Arizona tri puta veća od Srbije, bez obzira, kako kažu, „da li se računa sa ili bez Kosova“.

„Nijedan jedini put nisu spomenuti nerešeni odnosi između Kosova i Srbije“, dodaju u Ambasadi.

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić podelio je danas sa novinarima u Skupštini Srbije informaciju da je Skot nedavno u apatinskoj OŠ „Žarko Zrenjanin“ održao predavanje i tom prilikom tri puta pokazao mapu Srbije bez Kosova i Metohije.

Ševarlić je upitao šta bi se desilo da je srpski ambasador u SAD održao predavanje tamo i „prikazao mapu Amerike bez (Novog) Meksika, koji neće postati deo ’velike Albanije‘, ali može postati deo ’velikog Meksika‘“.

Kako je naveo, na mapu koju je pokazao Skot, reagovali su učenici uzvikujući „Kosovo je Srbija“, na šta je ambasador, dodaje Ševarlić, samo promenio slajd i nastavio sa svojim predavanjem.

Ambasador Skot je na svom nalogu na Tviteru objavio da je 11. aprila učenicima apatinske osnovne škole održao predavanje na kojem im je predstavio svoju zemlju.

Iz škole u Apatinu nisu bili dostupni za komentar, a Tanjugu je rečeno da ta ustanova zbog uskršnjih praznika ne radi do ponedeljka 22.aprila.

KOMENTARI15 komentara

 1. spira says:

  Ko je dozvolio da ovaj skot drži predavanje po srbskim školama.

  • samostalan says:

   Vucic, ko drugi.

  • Za Srbiju says:

   Persona non grata. Ali nemamo vladu, koja bi ga najurila.

  • patološki srbofob says:

   Ovoga skota treba potjerati kao "nepoželjnu osobu". Našao je baš datum posjete: 11.travanj. Eto, samo da ne bude 10.travanj, Dan zločinačke Endehazije.

 2. Zoran says:

  Ovaj ambasador bas resio da ga i mlade generacije zamrze, kao i Ameriku.:)

 3. Daniel Jackson says:

  "Ševarlić je upitao šta bi se desilo da je srpski ambasador u SAD održao predavanje tamo i „prikazao mapu Amerike bez (Novog) Meksika, koji neće postati deo ’velike Albanije‘, ali može postati deo ’velikog Meksika‘“. To ce se desiti prije ili kasnije i to ce biti krajnji rezultat politike americke liberalne kamarile kojoj nazalost pripada i Skot.

 4. petrovgrad says:

  Deca ga oduvala, mogu zamisliti kako bi prošao u duel sa nekim učiteljem. Pao je na niske grane

  • samostalan says:

   Srpska su deca pametnija od matore Skotine, nista novo.

 5. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

  Ti se maloumni kaubojski primitivče nalaziš U SRBIJI a ne u tvojoj seljoberskoj Arizoni, zato moraš da se pridržavaš NAŠE SLUŽBENE KARTE jer ti si stranac ovde, a direktora te škole koji je dozvolio da taj kaubojski primat drži deci lažna predavanja treba da dobije otkaz.

 6. oko says:

  zasto nebi on kad vucic i dacic su se odrekli kosova

 7. e. says:

  Ne pljujte čoveka - on samo potvrđuje značenje svog imena/prezimena.

 8. Gardista says:

  Dobro je on jos i prosao, trebao je obici i Prigrevicu, e tamo bi se zabavio.

 9. Pera says:

  Treba americkog skota isterati, dosta nam je nasih skotina !

 10. tiki says:

  Skot laže...kako ga nije sramota...ovakav kakav je, on nije dobro došao u Srbiju!

 11. Maximus Decimus says:

  To je stav Americke administracije,a ne njegov licni.Njegov licni stav je mozda drugaciji? On je samo ambasador.Ako Americka administracija sutra kaze: Kosovo je Srbija ,on ce pokazati drugu mapu.Sa Kosovom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *