СКОТ ПОРУЧИО ВУЧИЋУ: Очекујем споразум са Приштином до краја године

SKOT PORUČIO VUČIĆU: Očekujem sporazum sa Prištinom do kraja godine

3 aprila 2018

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot prokomentarisao je spor oko samita zemalja Evropske unije i Zapadnog Balkana koji treba da bude održan u Sofiji.

Španija, Rumunija i Kipar su najavili da neće učestvovati u zvaničnom delu samita, ukoliko tu budu prisutni i kosovski predstavnici.

“Taj samit je važan za proces evropskih integracija i trebalo bi svi da učestvuju. Nadam se da će svi biti tamo”, rekao je Skot.

On je govorio i o “pravno obavezujućem sporazumu” Beograda i Prištine.

“Mogu da zamislim da se taj sporazum potpiše do kraja ove godine, ako sve strane budu posvećene dijalogu”, istakao je Skot.

Američki ambasador je prokomentarisao i seriju izjava visokih zvaničnika da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić oseća izdano od zapadnih partnera.

“Nema potrebe za tim, mi smo partneri i sa Kosovom i sa Srbijom”, naveo je Skot.

KOMENTARI10 komentara

 1. Hruscov says:

  Samo ti misli i ostani na tom.

 2. Nebeska Srbija says:

  Do kraja koje godine Skote?

 3. Zoran says:

  Spremte se, spremte.

 4. Zoran says:

  "Španija, Rumunija i Kipar su najavili da neće učestvovati u zvaničnom delu samita, ukoliko tu budu prisutni i kosovski predstavnici."_________Ali Srbija hoce.:)

 5. Milax says:

  Bio jednom jedan premijer koji je u razgovoru sa Americkim ambasadorom rekao :,,Potpisacu nezavisnost Kosova ,Ali da se Republika Srpska spoji sa Srbijom,,.Americki Ambasador:,,Ko si ti da samnom trgujes ,, I spusti mu slusalicu.Mesec dana kasnije u Gepratovoj ulici odjeknuo je pucanj.

 6. Milutin says:

  Očekujem da će vlada da protera ovog nacistu zbog direktnog mešanja u unutrašnja pitanja SRBIJE.

 7. PRVA LINIJA says:

  A TI NASMINKAN, BOTOKSIRAN, KOZNA HALJINICA, MIU MIU CIPELICA, DOBRA TASNICA, PRAVI EVROPEJAC, GACICE DUGINE BOJE, MA IDI BRE, PUN FUL, NEMA DALJE...

 8. PRVA LINIJA says:

  DJUBRE AMERICKO...

 9. goran says:

  More, ja ocekujem da te vidim u zooloskom vrtu, iza resetaka. Da deca uce.

 10. doktrina soka says:

  Ajde Skote kuci,preko bare,stvarno si nam dodijo.Zar ne vidis covece da te Srbi ne dozivljavaju,jos od 99g kada ste ti i tvoja bratija bacalk bombe po nama,srami te se.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *